Zavřít reklamu

Pokud jedete na nějaké neznámé místo a nevlastníte navigaci, určitě není zvolení aplikace Google Maps krokem vedle. Kromě zobrazení trasy nabízí jako spousta jiných aplikací i mapy od Googlu hlasové pokyny. Každý zná typické hlášky jako „Za 150 metrů odbočte vpravo.“ Ne každému však musí hlasová navigace vyhovovat.

Někomu třeba stačí jen hlas ztišit, čímž si ale zároveň sníží hlasitost celého zařízení. Díky tomu se tak například ztiší i přehrávaná hudba. Pokud tak chcete poslouchat při jízdě písničky z mobilu, máte problém. Jestliže necháte hlasitost na stejné úrovni, bude vám hlas skákat do hudby a ztlumovat ji. Pokud ji snížíte, nebudete spokojeni s hlasitostí hudby. Google naštěstí umožňuje hlasovou navigaci zcela deaktivovat.

Jak na iOS v Google Maps vypnout hlasové pokyny v navigaci

  1. Spusťte aplikaci Google Maps.
  2. Najděte požadovaný cíl a spusťte navigaci.
  3. U pravého okraje displeje se nachází tlačítko v podobě reproduktoru. Klikněte na něj.
  4. Nyní stačí už jen kliknout na obrázek přeškrtnutého reproduktoru, čímž se hlasové pokyny deaktivují.

Pokud se dostanete třeba do města a nemáte čas se věnovat sledování displeje, můžete hlasové pokyny opět zapnout opakováním stejného postupu. Ve 4. kroku však místo přeškrtnutého reproduktoru klikněte na ten nepřeškrtnutý. Kromě toho si lze ještě vybrat reproduktor s vykřičníkem. To znamená, že vás bude navigace upozorňovat jen na změny v dopravě, dopravní nehody a stavební práce na silnici.

Google Maps

Dnes nejčtenější

.