Zavřít reklamu

Soudní bitva mezi společnostmi Apple a Nokia je ještě zajímavější, než doposud byla. Nokia si chce v tomto případě pomoct tím, že se snaží získat přístup k dokumentům Samsungu, jež se týkají soudních sporů s Applem.

V roce 2011 zažalovala Nokia firmu Apple za to, že porušuje 32 patentů používané v zařízeních iPhone, iPad, Apple Watch a Apple TV. Apple vyřešil tento spor tak, že platí za patenty používané ve svých zařízeních. Nicméně nyní cupertinská společnost vrátila úder a zažalovala Nokii za to, že schválně vynechala patenty ze smlouvy z roku 2011 a přesunula je na společnosti třetích stran, aby mohla požadovat nepřiměřeně vysoké odškodné.

Vypluly na povrch různé skutečnosti. Nokia například převedla pět svých patentů na společnost specializující se na hledání chyb v patentech. A ta žalovala cupertinského giganta za 100 milionů dolarů, ale neúspěšně.

Nokia hledá východiska z tohoto soudního sporu a snaží se získat přístup k dokumentům a svědectví společnosti Samsung, která také bojovala s Apple ohledně patentů. Nokia podala na soudu ve Washingtonu návrh, aby dostala přístup k materiálům, které jsou údajně pro spor s Applem důležité.

nokia-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.