Zavřít reklamu

Po boku iOS 10.3, watchOS 3.2 a macOS Sierra 10.12.4 vydal Apple dnes také nový operační systém pro Apple TV 4 – tvOS 10.2. Aktualizaci si stáhnete tak, že na své Apple TV navštívíte Nastavení –> Systém –> Aktualizace softwaru, kde už se vám nová verze tvOS ukáže a můžete si ji stáhnout a nainstalovat. Pokud máte zapnuté automatické aktualizace, pak se vám systém aktualizuje sám od sebe.

A jaké novinky tvOS 10.2 přináší? Apple se v poznámkách aktualizace chlubí novým, rychlejším skrolováním. Mnoho uživatelů si dříve stěžovalo na pomalejší rolování pomocí dálkového ovladače. Na tento problém se Apple tedy zaměřil a výrazně zrychlil posouvání pomocí Apple TV Remote.

O dalších novinkách se Apple nezmiňuje, ale my z dnešního rána víme, že jich je (nebo teprve bude) určitě více. Jednou z nejzajímavějších z nich je, že Apple TV je s příchodem iOS 10.2 možné ovládat i přes iPad. Doposud byla aplikace Apple TV Remote dostupná jen pro iPhone. Nově se jí ale dočkají i iPady, díky čemuž bude možné z velké obrazovky tabletu například ovládat přehrávání hudby a videí.

S příchodem aktualizace tvOS 10.2 dorazí do App Store i několik desítek nových aplikací, mezi které patří především ty, díky kterým můžeme sledovat televizní pořady a filmy. Mezi ty patří například HBO GoO, USA nebo Syfy. Ty ovšem u nás budou nedostupné.

Čtvrtou významnou novinkou je propojení úložiště napříč zařízeními. Když si na iPhonu půjčíte na iTunes nějaký film, můžete se na něj ihned podívat na vaší Apple TV.

tvos-10.2

Dnes nejčtenější

.