Zavřít reklamu

Tím prvním, čeho si u sluchátek Klipsch R6 Neckband všimnete je bezesporu konstrukce, která je poměrně netradiční a nejen kvůli tomu jsme se rozhodli, že je zkrátka musíme otestovat. Jedná se totiž o sluchátka, která disponují nejnovějšími technologiemi a dokáží po zvukové stránce uspokojit i ty náročnější z nás. Navíc jak za okamžik zjistíte, netradiční konstrukce sebou nese nejen skvělé pohodlí, ale také výdrž se kterou se dostanete až na hranici osmnácti hodin. Pojďme se tedy na Klipsch R6 Neckband podívat podrobněji a zjistit, zda jsou těmi pravými právě pro vás.

Než se podíváme na samotnou konstrukci a vychytávky které skrývá, zajímá nás samozřejmě také co vše ke sluchátkům dostaneme. Tentokrát se v krabičce sluchátka ukrývají v elegantním černém molitanu, který je dokonale chrání a tak se například při objednávce z eshopu nemusíte ani v nejmenším bát toho, že by hrozilo nějaké poškození při dopravě. Kromě samotných sluchátek narazíte také na dva pytlíčky. Jeden ukrývá microUSB kabel pro nabíjení bezdrátových sluchátek a návod. Ve druhém pak najdete tři náhradní sady gumových špuntů, aby vám sluchátka dokonale padla do uší. Jedna sada špuntů je navíc na samotných sluchátkách, takže máte k dispozici čtyři různé velikosti a styly špuntů, díky čemuž pevně věřím že i ti, jenž mají s držením sluchátek v uších problémy budou tentokrát více než spokojeni. Sluchátka si skutečně přizpůsobíte na míru vašemu uchu a nemusíte se bát že budou vypadávat nebo přijdete o kvalitní zvuk.

IMG_0935

Samotná konstrukce sluchátek je tvořena kostrou z galvanicky pokovené černé chromové oceli, která je v části kde se dotýká vašeho krku obalena jemnou kůží. Konstrukce je až neskutečně dobře vyvážena a tak její „váhu“ nedržíte za krkem, ale rozprostírá se jak na zátylek, tak i na ramena a sluchátka proto nikde nijak netlačí a zároveň vám nebudou ani po dlouhém nošení nepohodlná. Konstrukce je zároveň velmi kvalitní a kromě kovu a kůže neuvidíte až na ovladače z kvalitního plastu nic jiného. I když si dáte ten nejlepší svetřík od Corneliani, jehož cena pětinásobně převyšuje cenu sluchátek, budou skvělým módním doplňkem, který se svou kvalitou k vašemu outfitu skutečně hodí. V rámci ovladačů máte k dispozici na levé straně pouze jedno tlačítko pro zapnutí sluchátek a ze spodní strany přepínač pro zapnutí/vypnutí vibrací. Sluchátka vám totiž mohou v případě, že vám někdo volá začít za krkem velmi příjemně vibrovat. Na pravé straně je ovládání pomocí kterého snižujete/zvyšujete hlasitost, pouštíte nebo zastavujete skladby a také zde najdete microUSB konektor chráněný gumovou záslepkou. Ten slouží na dobíjení, ale upřímně jej příliš často používat nebudete. Sluchátka jsou navíc kompatibilní s iOS monitoringem stavu baterie a tak se přímo na svém telefonu můžete podívat kolik energie v jejich bateriích ještě zůstává. O kvalitě konstrukce svědčí také certifikace IPX4, takže i když začne pršet, nemusíte sluchátka sundávat.

Sluchátka se k telefonu připojují pomocí technologie Bluetooth a využívají její nejnovější verzi Bluetooth 4.0, kterou disponují také novější iPhony. Nejen díky tomu, ale také díky dvojici baterií které jsou integrované do ovladačů je životnost baterie při poslechu až neuvěřitelných 18 hodin. V praxi se bez problémů i na vyšší hlasitosti dostanete na 15-16 hodin. Abyste nemuseli sluchátka odkládat během hovoru na který vás umí upozornit pomocí příjemné vibrace v krčním mostíku, jsou vybavena mikrofonem s technologií cVc, která dokáže vylepšit hlas a zároveň aktivně potlačí okolní hluk. Volání je ve výsledku minimálně stejně kvalitní jako volání přes iPhone 7 a troufám si říct, že dokonce ještě lepší. Hovor samozřejmě můžete přijmout pouze pomocí tlačítka na sluchátkách a jakmile jej položíte, začne opět hrát hudba tam, kde skončila když jste hovor přijmuli.

Tím nejdůležitějším oč tu běží je samozřejmě kvalita zvuku. Hned na úvod se patří říct, že sluchátka podporují A2DP kodeky SBC, AAC a aptX, jsou vybavena 6,5mm měniči z klasických špuntových R6 a dokáží utlumit okolní hluk až do 22,6 decibelů. Elektrodynamický měnič má v tomto případě zdvojený magnet díky čemuž dokáže pokrýt široké frekvenční pásmo a vyniknou tak veškeré nástroje, tóny a hlasy, které tvoří vaši oblíbenou hudbu. Zvuk je velmi realistický a i když je zde opět tradiční zvukové „zabarvení“ společnosti Klipsch, které je typické pro každou jednu společnost, zvuk je velmi čistý a nic se jej nesnaží nepřirozeně vylepšovat. Pokud posloucháte s vypnutým ekvalizérem, uslyšíte veškeré tóny skutečně tak, jak je umělci nahráli a zamýšleli. Zvuk má sice výrazné, nikoli však nepřirozené basy a ať už se zaměříte na výšky, basy nebo středy, vše je ve velmi dobré rovnováze.

R6

Ať už jsem poslouchal Mariána Vargu a jeho Hommage à J.S.Bach, při kterém si strká sirky do kláves aby mu držely tóny nebo šílenosti ze začátků Rogera Watterse jako je například Amused to Death, na zvuk jsem si nemohl ani v nejmenším stěžovat. Dokonce i zatěžkávací test v podobě Slashovi pecky Ghost proběhl na výbornou a kytarové riffy vynikali tak, že doslova můžete slyšet na které struně a kde přesně má zrovna Slash prsty. Stačí jen zavřít oči a okamžitě jste s ním ve studiu. Sluchátka vzhledem ke své ceně a vychytávkám jako je dálkové ovládání, kvalitní mikrofon, na poměry bezdrátových sluchátek extrémní výdrž baterie a pohodlí, disponují skutečně nevídaným zvukem, který uspokojí i náročnější posluchače.

Pokud hledáte sluchátka, se kterými si budete poslech skutečně vychutnávat a zároveň vám přijde netradiční konstrukce zajímavá a nijak vás nepohoršuje, pak se rozhodně vyplatí je vyzkoušet. Věřím, že nebudete ani v nejmenším zklamáni a když se zamyslíte nad tím, z jakých materiálů jsou vyrobeny, jak kvalitně zpracovány, jaký mají zvuk a jaké vychytávky, jsou za danou cenu vlastně levné. Pokud budete mít chuť a čas, rozhodně si je běžte minimálně vyzkoušet a věřím, že mi po poslechu dáte rozhodně za pravdu a s recenzí budete jen a jen souhlasit.

Technické parametry

  • Typ: In-ear monitory
  • Systém měniče: Elektrodynamický mikro měnič, zdvojený magnet
  • Velikost měniče: 6,5 mm
  • Mikrofon/ovladač: cVc® 6.0 integrovaný mikrofon a ovladač
  • Frekvenční rozsah: 10Hz – 19kHz
  • Utlumení hluku: -22dB
  • Připojení: Bluetooth
  • Barevné provedení: Černá
  • Baterie: 220 mAh, 18 hodin výdrž
  • Specifikace Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • Profily: Multipoint A2DP, AVRCP, Multipoint HFP
  • A2DP kodeky: SBC, AAC®, aptX®
  • Dosah: do 10 metrů
  • Stav baterie: iOS monitor stavu baterie
R6-Neckband-Lifestyle-2

Dnes nejčtenější

.