Zavřít reklamu

O aplikaci WinX Media Trans jsme psali v minulém roce. Říjnovou recenzi najdete zde a doporučujeme vám si ji přečíst, jelikož se od té doby příliš mnoho nezměnilo. Pokud vás aplikace zaujala tehdy, bude se vám líbit nyní ještě víc. Jedinou (a o to podstatnější) změnou je, že se aplikace dočkala aktualizace na verzi 3.5, která přináší velmi zajímavé novinky. Pojďme se tedy podívat, co se všechno změnilo a co naopak zůstalo při starém.

O co tedy ve zkratce jde? WinX Media Trans je velmi dobře zpracovaným souborovým managerem, který dokáže plnohodnotně nahradit iTunes. Nabízí všechny potřebné funkce, které pro svůj iPhone či iPad potřebujete (viz text níže). V současné době také můžete využít soutěže o doživotní licenci.

V první řadě se pojďme podívat na největší novinku, která je ve verzi 3.5 k dispozici.Jedná se o možnost odstranění DRM ochrany ze zakoupených iTunes souborů, které máte lokálně uložené v počítači. Stačí v menu najet na ikonku „Remove DRM“ a následně v seznamu vybrat soubory, u kterých chcete tuto modifikaci provést. Po vybrání specifických souborů se DRM ochrana odstraní a vy tak můžete s „odemčenými“ soubory pracovat tak, jak uznáte za vhodné. Upozorňujeme však, že tímto jednáním můžete porušovat některé EULA ustanovení. Veškerou manipulaci se soubory tak provádíte na vlastní pěst!

V první řadě na vás vykoukne nový interface, který nyní odpovídá ikonkám, které najdete ve svých Apple zařízeních. Samotná funkčnost ovšem zůstala stále stejná. Hlavní nabídka tak obsahuje základní ikony, skrze které můžete dělat vše, co jsme popisovali v předchozí recenzi. Funkcionalita zůstala zachována a aplikace je tak skvělým zástupcem iTunes, na který si zejména uživatelé Windows platformy natolik stěžují.

Ať už tedy potřebujete přesunout fotografie, hudbu, videa, knihy, vyzvánění, nebo různé soubory skrze funkci USB disku, vše najdete tam, kde to bylo posledně. Nově předělaný interface veškerou práci s aplikací výrazně ulehčuje a pokud jste byli v předchozích verzích místy ztraceni, v nové aktualizaci se vám to již nestane. Vše funguje skvěle a vypadá naprosto jednoznačně, takže je veškeré ovládání a manipulace velmi intuitivní.

U fotografií je to velice jednoduché. Po připojení zařízení se objeví všechny fotografie zde umístěné, které je možné exportovat dle libosti. Zobrazení je možné seřadit dle data a do několika různých zobrazení. V rohu se také ukazuje informace, kolik paměti v zařízení fotografie zabírají. Pro export pak jen stačí vybrat snímky které chcete, kliknout na tlačítko export a obrázky se přesunou do předem zadaného adresáře.

Celý tento postup se pak opakuje napříč všemi funkcemi programu. Videa jdou ovšem nejen exportovat, ale také importovat. Do iPadu si tak můžete velice snadno nahrát vaše oblíbené filmy či seriály. Postup je znovu velice jednoduchý. Stačí si pouze vybrat soubor v počítači a následně ho nahrát. Při exportu je vše stejné, jako v případě fotografií.

Kromě klasického nahrávání a stahování umožňuje program automatickou konverzi souborů. Vestavěný konvertor si poradí s formáty jako MKV, AVI, 4K a další defaultně nepodporované typy souborů. Vše následně převede do MP4 a automaticky upraví pro co nejlepší zážitek při sledování (například automatická korekce rotace obrazu).

Co se týče hudebního manažeru, zde je trochu více možností. Kromě klasického importu/exportu můžete editovat současné hudební soubory (název, popisky apod.), vytvářet playlisty, nebo vytvářet vyzváněcí melodie z úseků konkrétních písniček. Až budete s veškerými změnami hotoví, stačí kliknout na tlačítko „Synchronizovat“ a vše bude hotové. Stejně jako u videa i zde můžete převádět vaše audio soubory do formátu MP3 a AAC.

Aplikace dále nabízí správu vyzváněcích melodií a knih (podpora ePUB, .pdf a mp3 audioknih). Obě fungují na stejném principu, jako výše zmiňované. V neposlední řadě vám WinX Media Trans umožní použít vaše zařízení jako flashdisk, kdy na něj můžete nahrát co chcete (s ohledem na kapacitu a maximální velikost souborů).

Aplikace WinX Media Trans je k dispozici jak pro Windows, tak pro macOS. Veškeré informace najdete na webových stránkách vývojářů. Stejně tak se můžete v současné době zapojit do speciální promo akce, díky které můžete ušetřit 50% z doživotní licence programu. Upozorňujeme, že se jedná o časově omezenou nabídku. Pokud tedy o WinX Media Trans uvažujete, doporučujeme využít akce co nejdříve. Společně se slevou probíhá i soutěž, pokud tak chcete zkusit štěstí, můžete si o licenci zkusit zahrát.

Za aplikací stojí společnost Digiarty, která má více než desetileté zkušenosti z oboru. V současné době se společnost zabývá vývojem špičkových audio/video aplikací jak pro osobní, tak pro profesionální sféru, a to jak pro platformu macOS, tak pro Windows. V nabídce mají momentálně k dispozici snadno použitelný a rychlý program na vypalování či kopírování DC/DVD, video konvertor, online video downloader, mediální přehrávač, správce souborů pro iPhone/iPad a aplikaci pro streamování videa. Další informace o společnosti, a další produkty z nabídky, si můžete prohlédnout zde.

WinX Media Trans FB

Dnes nejčtenější

.