Zavřít reklamu

Tim Cook se během návštěvy Číny, kde plánuje zřídit dvě výzkumná a vývojová centra, vyjádřil ke globalizaci a soukromí uživatelů. Čínský server Caxin udělal s Timem Cookem rozhovor, během něhož se dozvěděl o cílech cupertinské společnosti v Číně i o investicích do Didi Chuxing.

Tim Cook vysvětlil, že Apple se chce zaměřit na vytváření pracovních míst a zlepšení kvality života lidí, kteří v zemi žijí. Apple zde čelí obrovským konkurentům, jako je Huawei. „Nejsme jen někým, kdo chce mít přístup na zdejší trh. V Číně jsme vytvořili téměř 5 milionů pracovních míst. Nejsem si jist, zda existuje tolik firem, ať už domácích či zahraničních, které zde mají tak hluboké kořeny. Jsme tady, abychom tu zůstali,“ řekl CEO Applu.

Apple China marketshare

V loňském roce cupertinská společnost investovala 1 miliardu dolarů do čínského konkurenta Uberu Didi Chuxing. „Nikdy předtím jsme neinvestovali do developerů, ale když jsme se setkali s firmou Didi, byla tak působivá. Jejich nápad byl skvělý. Ale firma potřebuje určité finanční prostředky, aby i nadále rostla. Opravdu chceme, aby byla úspěšná a globální,“ řekl Tim Cook.

Hlava společnosti Apple se také dotkla globalizace, přičemž vysvětlila, že si uvědomuje, že globalizace nepomůže každému, ale že vyřeší rozpory. „Můj názor na globalizaci je, že existují tři skupiny lidí. Je tu skupina lidí, které globalizace ohromně pomohla. Je tu skupina, které globalizace nepomohla. A je tu skupina, které globalizace ubližuje. Globalizace dostala stovky milionů lidí z chudoby. Ale také uznávám, že nepomohla všem.“

Tim Cook sad FB

Dnes nejčtenější

.