Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že hackerská skupina tvrdí, že má přístup k sta milionům uživatelských iCloud účtů. Pokud jste měli strach, že se mezi ukradenými údaji objevily i ty vaše, potom se nemusíte strachovat. Apple tvrzení hackerů vyvrátil a potvrdil serveru Fortune, že nedošlo k žádnému porušení jeho systémů. „Nedošlo k porušení žádného ze systému Apple, včetně iCloudu a Apple ID,“ uvedla mluvčí cupertinské společnosti. „Zdá se, že získali údajný seznam e-mailových adres a hesel z  napadaných služeb třetích stran.“

Apple tak reaguje na zprávu od Motherboard, který naznačil, že skupina hackerů známá jako Turkish Crime Family má přístup ke stovkám milionů iCloud účtů. Hackeři pohrozili, že pokud jim Apple nevyplatí více než 150 tisíc dolarů v měně Bitcoin či Ethereum, odstraní všechna data z iCloud účtů.

Původně skupina tvrdila, že má přístup k 300 milionům účtů na icloud.com, me.com a mac.com, ale později toto číslo zvýšila na 627 milionů. Hackeři tvrdí, že nejméně 220 milionů iCloud účtů nemá povolenou dvoufázovou autentizaci.

Apple popírá, že by se hackeři nabourali do jeho systémů, ale podotkl, že je pravděpodobné, že získali přihlašovací údaje k iCloud účtu například z hackerského útoku na Yahoo. Někteří uživatelé iCloudu totiž používají stejná uživatelská jména a hesla jako na napadených stránkách.

Cupertinská firma vše aktivně sleduje, aby se zabránilo k neoprávněným přístupům k uživatelským účtům, a spolupracuje s policií k identifikaci zločinců. Apple doporučuje, aby všichni uživatelé iCloudu použili silná hesla a nepoužívali stejné heslo jako u jiných služeb. A také apeluje na to, aby si zapnuli dvoufázovou autentizaci.

security

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.