Zavřít reklamu

Ekonomika a zisk, který se točí okolo mobilních aplikací, je aktuálně na vrcholu. To dokazuje i fakt, že díky App Store zbohatne tisíce možná desítky tisíc vývojářů ročně. Zatímco většina vývojářů je vysoce kvalifikovaná v oblasti programování přes Swift v aplikaci Xcode, najde se i mnoho mladých nebo i starších vývojářů, kteří aplikace vyvíjejí takzvaně „na koleni“ a nemají žádný profesionální kurz. Zářným příkladem je žena z Japonska, která světu ukázala, že si dokáže splnit sen, pracovat na sobě a učit se novým věcem bez ohledu na to věk.

Dovolte nám, abychom vám představili Masako Wakamiju, 81letou rodačku z Japonska, která naprogramovala svou první aplikaci pro mobilní operační systém iOS. Její aplikace Hinadan se dostala do App Store před pár týdny a Wakamiju ji vytvořila jako čest japonské tradici, která je veřejně známá jako hinamacuri. Většina z vás však bude tento svátek znát jako „Doll Day“ nebo „Den dívek“. Jedná se tedy o oslavu, která se koná 3. března. Tradice ctí císařovny a ženy.

Japanese-App

Hinadan je v podstatě hra, která má Japoncům pomoci naučit správným způsobům oblékání na zmiňovanou slavnost. 12 panenek přesouváte podle oděvu na 12 různých polí, jakmile máte všechny panenky správně podle etiky rozřazené, hra skončí.

Je zajímavé, že Wakamia začala používat počítač když ji bylo 60 let, tedy před 21 lety. Nicméně díky své vytrvalosti dokázala naprogramovat unikátní aplikaci. Mimochodem, tato starší „babička“ nevyvíjí pouze aplikace, ale dokonce provozuje i svůj vlastní blog. Aplikace byla dokonce představena na TED konferenci v Tokiu.

Pokud jste si chtěli dílo 81leté Japonky stáhnout, musíme vás zklamat, aplikace není v České republice dostupná.

japnoka fb

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.