Zavřít reklamu

S včerejším příchodem nových produktů se v českém Apple Online Store udála ještě jedna zajímavá změna. Apple totiž u nás začal prodávat svou knihu Designed by Apple in California, která byla doposud dostupná jen v některých zemích. Dílo se prodává se prodává ve dvou velikostech, přičemž menší verze (260 x 324 mm) stojí 5 599 Kč a větší verze (330 x 413 mm) vás vyjde na 8 499 Kč. Apple uvádí, že knihu doručí 2-3 týdny od zakoupení.

Jedná se o opravdu zajímavý kousek, který ukazuje téměř 20 let designu produktů s logem nakousnutého jablka, a to od prvního iMacu z roku 1998 až po Apple Pencil z minulého roku, tedy od doby, kdy se Steve Jobs vrátil zpět do své společnosti. Apple novou knihu dokonce i svému zesnulému spoluzakladateli věnoval.

Úvod knihy, který napsal sám šéfdesignér Applu Jony Ive, je v angličtině. Příloha s popisy fotografií, jejichž autorem je Andrew Zuckerman, je přeložena do vybraných jazyků. Zda je mezi nimi i čeština, je otázkou, ale předpokládáme, že ano.

Apple v popisu produktu uvádí:

Kniha Designed by Apple In California dokumentuje 20 let designu Apple na 450 fotografiích našich produktů a výrobních postupů. Vizuální historie od iMacu až k Apple Pencilu spolu s popisy jejich inovativních materiálů a technologií věrně a promyšleně zachycuje každý detail. Tento svazek s pevnou vazbou je vytištěný kvalitními inkousty vysoce přesnou osmibarvovou technikou na speciálně válcovaném německém papíře s matně postříbřenými okraji. Vznikal déle než osm let a byla mu věnována taková péče a pozornost jako samotným produktům, které zachycuje. Je současně svědectvím i holdem preciznímu designu, konstrukci a výrobě, které jsou pro Apple charakteristické.

  • Knihu Designed by Apple in California si můžete zakoupit přímo zde

designed-by-apple-in-california-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.