Zavřít reklamu

Pokud si chcete zkrátit dlouhou chvíli nějakou hrou, ale máte u sebe pouze Apple Watch, potom se moc nepobavíte, tedy pokud vás nezaujme řešení jednoho vývojáře. V obchodě App Store je herní knihovna pro watchOS velice omezená, a proto se vývojář Gabriel O’Flaherty-Chan rozhodl vytvořit emulátor gameboye. A na jeho upravených Apple Watch si zahrajete hry Nintendo.

Emulátor zvaný Giovanni je open source a pro vývojáře je dostupný na GitHubu. Ačkoliv je prototyp pomalý, je to působivý výkon, pokud vezmeme v úvahu hardwarová a softwarová omezení Apple Watch.

Při realizaci Giovanniho bylo velice náročné řešení omezených možností vstupu, které Apple Watch nabízí. Z tohoto důvodu se vývojář rozhodl pro pohyby nahoru a dolů použít digitální korunku, pro pohyby doleva a doprava zase přejetím po obrazovce. Ovládání sice není nejideálnější, ale vzhledem k omezeným možnostem vstupu to dává smysl.

Gabriel O’Flaherty-Chan doufá, že předělá svůj emulátor i na watchOS 4. Doufá v lepší grafickou podporu a další vylepšení, kterými by bylo dosaženo lepšího herního zážitku.

apple watch fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.