Zavřít reklamu

V loňském roce Apple investoval 1 miliardu dolarů do čínského konkurenta Uberu. A nyní Didi Chuxing podle serveru Recode otevírá laboratoř pro vývoj umělé inteligence vedle sídla cupertinské společnosti.

Didi Chuxing otevírá laboratoř v Mountain View v Kalifornii nedaleko laboratoří firem Apple, Google a Tesla, které také pracují na umělé inteligenci k řízení automobilů. „Čínská společnost má novou americkou laboratoř, která se zaměří na inteligentní hnací systémy a umělou inteligenci pro dopravu, rovněž formalizuje to, co už mnozí věděli: Didi pracuje na samořiditelných vozidlech,“ je uvedeno ve zprávě. Čínská firma poprvé expandovala mimo Čínu, ale rozšiřuje se prostřednictvím investic do různých firem i do dalších oblastí, a to do jihovýchodní Asie, Indie a Brazílie.

Navíc, Didi Chuxing najala Charlieho Millera pro dohlížení na bezpečnost vývoje. Jestliže jste o tomto člověku ještě neslyšeli, možná jste už zaslechli o případu, kdy se jeden muž naboural do systému džípu a na dálku ho zastavil. A to byl právě Charlie Miller, který dokonce rok a půl dohlížel na bezpečnost samořídící technologie v Uberu.

Čínská společnost v minulosti získala investici od firmy Waymo (patřící do rodiny Google), která se zabývá samořídícími technologiemi. A Jia Zhaoyin, jenž původně působil jako senior softwarový inženýr ve Waymo, je nyní hlavním inženýrem Didi.

Tim Cook vysvětlil, že společnost Apple investovala do Didi ze strategických důvodů. Jeden z důvodů byl, že se chce cupertinský gigant dozvědět více o některých segmentech trhu Číny. „Investujeme z řady strategických důvodů a také kvůli tomu, abychom se dozvěděli více o některých segmentech trhu Číny,“ uvedl Tim Cook. „Samozřejmě, věříme, že nám to v průběhu času přinese vysokou návratnost.“

didi_chuxing

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.