Zavřít reklamu

Dnešní den je ve znamení nových produktů od Applu. Zatím víme o speciální RED edici červeného iPhonu 7, o „novém“ iPadu s A9 procesorem a lehce sníženou cenou. Malý iPad Mini se však také dočkal menší aktualizace, byť je poměrně neočekávaná. Spekulovalo se o tom, že Apple v letošním roce model Mini vypustí, jak se zdá, dnes ještě není ten den.

iPad Mini 4. generace se tak bude prodávat dále, změní se jen paměťové konfigurace. 32GB model mizí z nabídky a zůstává tak pouze model o kapacitě 128GB, který v našem případě stojí 12 990 ve Wifi variantě (o 2 tisíce méně než předchozí model), nebo 16 990 s Wifi + mobilními daty (o 1 500 korun méně než předchozí model). Předobjednávky by měly začít stejně, jako u nového 9,7″ iPadu, tedy v pátek s tím, že dostupnost pro ČR bude až v období května.

Zvolená cena u iPadu Mini je poněkud zvláštní, vezmeme-li v potaz nové ceny nového iPadu. Ten mi osobně přijde cenově daleko atraktivnější vzhledem k tomu, co za své peníze dostanete. Pokud však hledáte menší formát, nic jiného vám vesměs nezbývá. Pozitivní zprávou tak může také být, že iPad Mini není dnešním dnem pouze historií, ale ještě by se měl několik měsíců prodávat dále. Pokud jeho produkci Apple ukončí, dozvíme se to nejdříve na podzimní keynote. Do té doby mají uživatelé stále na výběr z několika velikostí iPadů…

apps_large (1)

Dnes nejčtenější

.