Zavřít reklamu

Představení iPhonu 8 je ještě daleko před námi. Výroční model by měl dokonce dorazit i o něco později, než jsme zvyklí. Objednávky jednotlivých komponent totiž analytikům prozradily, že iPhone 8 se ukáže světu až o měsíc nebo dva později, než iPhone 7s a iPhone 7s Plus, se kterými by se měl Apple letos také pochlubit jako s levnější alternativou revolučního modelu.

Tak či tak, ani vzdálený a ještě pozdější příchod nebrání tomu, abychom o iPhonu 8 slyšeli v podstatě denně. Každý týden vypluje na povrch minimálně jedna nebo dvě zprávy, které potvrzují nebo vyvracejí nějakou předchozí, a někdy dokonce oznamují něco zcela nového.

Podobně jako spekulací je i konceptů jako hub po dešti. Každý týden se objeví minimálně jeden a s klidným svědomím vám mohu přiznat, že na Letem světem Applem zveřejňujeme jen tak polovinu z nich, protože kolikrát ani nestojí za pozornost. To ovšem neplatí u dnešního konceptu přímo od slavného amerického magazínu Phonearena.

Tamní redaktoři totiž navrhli koncept v podstatě bezrámečkového iPhonu, který stojí skutečně za to. Při jeho vytváření se řídili všemi dosavadními informacemi od spolehlivých zdrojů, a tak jejich výročnímu modelu nechybí 5,8palcový OLED displej s mírně zahnutými stranami, minimálními rámečky a hlavně se speciálně vymezenou oblastí ve spodní části, kde by se mel nacházet Home Button s Touch ID zabudovaným v displeji a možná i další tlačítka.

Phonearena ukazuje, že spodní část displeje by mohla fungovat v podstatě jako Touch Bar na nejnovějších MacBoocích Pro – zobrazované ovládací prvky by se měnily na základě spuštěné aplikace. Například při upravování fotografií by se zobrazil výběr filtrů nebo prvek pro natočení fotografie do strany. Při psaní iMessage by se zase mohly ve spodní části zobrazovat emotikony.

Ačkoli by se iPhone 8 měl pochlubit větším displejem, než jakým v současné době disponuje iPhone 7 Plus, ve výsledku by byl telefon velký jako současný iPhone 7. Je ale důležité vzít v potaz, že bez funkční oblasti bude mít skutečný displej uhlopříčku „jen“ 5,1 palce, ale zato rozlišení 1242×2800 pixelů

iPhone 8 concept phonearena 1

Dnes nejčtenější

.