Zavřít reklamu

Určitě se vám stalo, že jste svůj telefon někdy namočili nebo dokonce polili. Minimálně při telefonování během deště. Některým z vás se však stane, že vám smartphone vyklouzne z ruky a shodou náhod skončí ve vodě. Většinou je to vana, bazén, moře, v horším případě toaleta. V případě, že vlastníte iPhone 7 (nebo jiný voděodolný telefon) vás namočení moc trápit nemusí. Prostě jen telefon oklepete, usušíte a používáte dál. Pokud ale voděodolný smartphone nemáte, pak vás jistě zajímá, jak svůj telefon zachránit.

Existuje několik velmi užitečných rad, které vám pomohou namočený smartphone oživit. Pokud je pobočka některého ze servisů příliš daleko a chcete telefonu poskytnout „první pomoc“ ihned v dané chvíli, pak se řiďte následujícími pokyny.

Reagujte rychle

Důležitá fáze přichází ihned na začátku. Pokud jste si uvědomili, že se váš telefon namočil, je nutné ho co nejdříve z vody vytáhnout. Ihned. Pokud ho necháte v jakékoli tekutině příliš dlouho, šance na jeho záchranu s každou vteřinou klesá.

Telefon rozhodně nezapínejte

Určitě hned neověřujte jeho funkčnost tím, že ho automaticky zapnete. Pokud je zapnutý, co nejdříve se postarejte o vypnutí. Jestliže je vypnutý vyjměte z něho hned SIM kartu (případně i paměťovou kartu a baterii, pokud máte jiný telefon než iPhone a je to možné). Postupujte jemně a pomalu. Určitě však nerozebírejte kompletně celý telefon. Nezacházejte do situace, kdy budete mít z telefonu jen několik desítek menších či větších skládaček. Může to způsobit více škody než užitku.

Kapičky na povrchu odstraňte savou textílií

Určitě jste si všimli kapiček tekutiny po celém těle telefonu. Pokuste se je jemně odstranit. Používejte pouze nástroje, které dokážou intenzivně sát tekutinu. Může to být například vatová tyčinka, jemný hadřík či ubrousek. Dejte pozor na to, aby se tekutina nedostala do otvorů (3,5mm jack, Lightning/micro USB/USB-C port nebo reproduktor), ve kterých ještě není.

Neimprovizujte

Nepoužívejte žádné urychlovače v podobě fénů či ohřívačů, které nejsou v žádném případě vhodné na odstraňování vlhkosti. Vydávají příliš vysoké teplo, což může být škodlivé pro součásti telefonu.

Všechny způsoby mohou, ale nemusí přinést požadovaný efekt. Chcete-li pro váš politý nebo namočený smartphone udělat maximum, navštivte nejbližší servis v České republice nebo na Slovensku. Tamní technici udělají vše, co bude v jejich silách, aby váš telefon udrželi při životě.

iPhone water rain FB

Dnes nejčtenější

.