Zavřít reklamu

Monitory LG Ultrafine 5K to neměly lehké. Apple je oznámil společně se 4K variantou na keynote, během které uvedl nový MacBook Pro. Tyto nově představené monitory měly být skvělým doplňkem pro moderní notebooky od Applu. USB-C konektivita slibovala vynikající ergonomii z hlediska připojení a super kvalitní a zkalibrované panely měly zajistit absolutní spokojenost zákazníků. Prodejům navíc výrazně napomohla slevová akce, která trvá až do konce března. U 4K monitorů k žádným větším excesům nedošlo, v případě 5K verzí to však tak růžové nebylo.

Prvním problémem byla dostupnost. Předobjednávky na první kusy LG Ultrafine 5K začaly až během vánočních svátků. První modely se tak mezi lidi dostaly až v lednu s tím, že krátce poté se přišlo na zásadní problém. Vnitřní komponenty nebyly dostatečně stíněné a pokud uživatel provozoval monitor poblíž WiFi routeru, objevovalo se nepříjemné rušení obrazu. LG na tento problém zareagovalo poměrně rychle a slíbilo okamžitou nápravu (a retroaktivní opravy).

5K monitory byly několik týdnů nedostupné a na začátku března se opět vrátily do prodeje. Tentokrát již s upravenými a dostatečně izolovanými vnitřnostmi. V současné době by tak všechny prodávané monitory měly být již bezproblémové. Na videu níže se můžete podívat, jak si takto opravený monitor vede v případech, ve kterých jeho předchozí verze ztrácela signál.

LG Ultrafine 5K displej 3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.