Zavřít reklamu

Funkce Najít iPhone/iPad/iPod/… se stala v době svého příchodu revoluční bezpečnostní novinkou, která už několik let pomáhá majitelům zařízení od Applu najít svá zařízení. Někdy se však může stát, že místo užitku bude funkce na škodu. Například v případě, že jste zapomněli svůj odemykací kód a chcete pomocí iTunes resetovat své zařízení, budete muset funkci vypnout. To ale přes uzamknutý telefon nepůjde.

Naštěstí existuje způsob, jak Najít iPhone deaktivovat i v případě, že nemáte přímo do zařízení přístup. Funkce se totiž dá vypnout i přes webovou stránku iCloudu. Tento způsob se navíc hodí třeba i v případě, že své zařízení prodáváte nebo darujete a potřebujete funkci na dálku vypnout.

Jak na dálku přes iCloud.com vypnout na libovolném zařízení funkci Najít iPhone/iPad/iPod

  1. Před zahájením vypínání je nutné, aby bylo dané zařízení vypnuté nebo alespoň odpojené od internetu. Toho lze docílit jednoduše zapnutím režimu letadlo, k čemuž nepotřebujete ani zařízení odemykat.
  2. Nyní na počítači otevřete stránku iCloud.com.
  3. Přihlaste se s Apple ID, ke kterému je připojeno i dané zařízení.
  4. Klikněte na ikonu Najít iPhone.
  5. Nyní v horní části nad mapou rozbalte seznam všech zařízení.
  6. V tuto chvíli lze funkci vypnout dvěma způsoby. Odstranit zařízení z účtu, nebo jej vymazat. Pro odstranění z účtu stačí v seznamu na zařízení najet. Vedle jeho jména se pak zobrazí křížek. Po kliknutí se zobrazí upozornění, zda chcete opravdu zařízení z účtu odstranit. Nyní už stačí jen kliknout na Odstranit.

V případě, že byste chtěli své zařízení kompletně vymazat, klikněte na něj a zvolte možnost Vymazat. Pokud zrovna nejste u počítače, lze využít i aplikaci Najít…, která je dostupná pro iOS. Opět je však nutné se přihlásit stejným Apple ID.

find-my-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.