Zavřít reklamu

Apple používá pro kalibraci a opravy iPhonů speciální přístroj, který se v USA nachází v každém obchodě Apple. Svým vzhledem bizarní stroj dokáže vyměnit obrazovku, kalibrovat displej a podobně. Stane se nedílnou součástí obchodů zejména v okamžiku, kdy se cupertinská společnost rozhodne integrovat snímač otisků prstů do displeje.

O existenci tohoto přístroje informoval anonym, který dříve pracoval v jednom z obchodů. Serveru Motherboard zaslal fotografie, jak přístroj pro kalibraci a opravy vypadá. Další zdroj prozradil, že společnost začala tyto stroje používat krátce po vydání iPhonu 5s. Apple odmítl vyjádřit se k uniklým fotografiím.

„Byl to velký neohrabaný stroj, který vypadal jako něco, co někdo vyrobil na dvoře,“ řekl bývalý Apple génius. „Ve stroji byla nějaká divná kapalina, kvůli které jsme museli nosit rukavice. Dále zde byly například i plynové ventily. Skutečně to vypadalo jako něco, co vzniklo na dvoře. Vůbec to nekorespondovalo s politikou Applu.“

Apple má patentovanou technologii, která testuje opravy iPhonů před tím, než budou zařízení vrácena zákazníkům. Asi jedna z nejzajímavějších věcí, které přístroj umí, je schopnost spárovat nové Touch ID se starým zařízením. Tento přístroj je totiž napojen na iMac, jenž spojuje telefon s vnitřním serverem Applu, a tak je možné senzor kalibrovat. To je něco, co žádná nezávislá opravna udělat nemůže. Apple se tak stává jedinou společností, která může opravit rozbitou obrazovku s novým Touch ID z původní obrazovky. A tím cupertinská firma v této oblasti získává monopol.

iphone pristroj fb

Zdroj: Motherboard

Dnes nejčtenější

.