Zavřít reklamu

Apple ID je účet, kterým se přihlašujete do všech služeb společnosti Apple. Mezi ty patří například iCloud, App Store (včetně nákupů v něm), iTunes a další služby. Každý, kdo vlastní a aktivně používá nějaké zařízení od kalifornské společnosti, tento účet někdy zakládal. Při vytváření tohoto účtu musíte zadat svou platnou emailovou adresu, která bude s vaším Apple ID propojena. Může se stát, že tuto adresu budete chtít zrušit a používat jiný účet. S tím se úzce váže i změna této adresy v nastavení vašeho Apple ID. Bez tohoto kroku by pak nebylo možné například změnit heslo nebo dostávat faktury z App Store.

Dejte si však pozor, jelikož tento návod se zabývá změnou emailu spojeného s Apple ID, nikoliv se změnou Apple ID jako takového. To by znamenalo, že byste používali úplně jiný účet. Místo toho však budete nadále používat svůj starý účet, u kterého pouze změníte emailovou adresu.

Jak změnit emailovou adresu spojenou s vaším Apple ID

  1. Otevřete prohlížeč.
  2. Jděte na stránku https://appleid.apple.com/.
  3. Přihlaste se svým Apple ID, u kterého chcete změnit emailovou adresu. Pokud máte aktivované dvoufaktorové ověření, budete muset při přihlašování zadat navíc i kód, který se vám zobrazí na jiném zařízení.
  4. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko Upravit.
  5. V horní části zvolte možnost Změnit Emailovou Adresu.
  6. Zadejte adresu, kterou chcete používat a klikněte na tlačítko Pokračovat.
  7. Po chvíli by vám měl na novou adresu přijít ověřovací email, ve kterém se bude nacházet kód. Ten zadejte do pole na stránce pro správu vašeho účtu a stiskněte tlačítko Ověřit.
  8. Klikněte na Hotovo.

Po dokončení procesu se budete do všech služeb přihlašovat už novou adresou a ta předchozí nebude fungovat. Může se taky stát, že se budete muset po změně adresy do většiny služeb při jejich dalším použití přihlásit znovu, jelikož se ukončí staré relace.

Untitled-1

 

Dnes nejčtenější

.