Zavřít reklamu

Dnešní mobilní telefony jsou velmi výkonné stroje. Jedním z mnoha důkazů jsou různé emulátory, díky kterým můžete na svých telefonech spouštět hry a programy, které pro ně nebyly v první řadě vůbec určeny. A právě jeden takový příklad tu máme i dnes. Na YouTube se objevilo video, na kterém je zachycen nový iPhone 7, na kterém funguje legendární operační systém Windows XP.

I přes to, že nový iPhone 7 disponuje velmi výkonným procesorem A10 Fusion a dvěma GB operační paměti, Windows XP se značně seká. V tomto případě se nejedná o vyložený nedostatek výkonu, jako spíše o problémy s emulátorem iBox, který není zcela ideálně optimalizovaný pro takovouto zátěž.

Přenosný počítač si tak ze svého iPhonu neuděláte stejně tak, jako si na telefonu nezahrajete například populární Solitaire. Jedná se tedy spíše o demonstraci toho, co všechno se dá s dnešními mobilními telefony dělat. Pokud chcete Windows XP ve svém iPhonu 7 z nějakého důvodu otestovat, návod najdete zde. Upozorňujeme však, že se jedná o poměrně náročnou operaci, do které by se rozhodně neměl pouštět každý. Pokud si na tuto operaci netroufáte, níže si můžete alespoň prohlédnout krátké video, na kterém je Windows XP v iPhonu 7 demonstrován.

iPhone-7-Windows-XP-780x430

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.