Zavřít reklamu

Jednou z největších položek, které zaplňují paměť našich zařízení, jsou určitě fotografie a videa. Proto, když dochází místo, většina uživatelů sáhne při jeho uvolňování právě do fotogalerie a některé nepotřebné soubory vymaže. Může se však stát, že při označování omylem nakliknete i ty fotografie a videa, která byste si chtěli ponechat. Z nepozornosti pak smažete i ty. Nejhorší na tom je to, že si jejich smazání nemusíte klidně i několik dní uvědomit.

Pokud pak hledáte v galerii nějaké fotografie a nemůžete je najít, určitě stojí za to se podívat do jednoho alba, kam se před úplným smazáním na 30 dní ukládají odstraněné soubory. Ano, i měsíc po smazání nějaké fotografie ji lze ještě na poslední chvíli obnovit.

Jak na iOS v aplikaci Fotky obnovit smazané fotografie a videa

  1. Na svém zařízení spusťte aplikaci Fotky.
  2. V dolním panelu vyberte kartu Alba.
  3. Sjeďte dolu a otevřete album Nedávno smazané.
  4. Právě zde se na 30 dní ukládají smazané fotografie a videa. Pokud tak máte štěstí a chybějících souborů jste si všimli dostatečně brzy, není těžké je obnovit. Stačí vybrat soubory, které chcete zpět, označit je a kliknout na tlačítko Obnovit.
  5. Poté stačí už jen kliknout znovu na tlačítko Obnovit X souborů.

Obnovovat můžete samozřejmě i samostatně jednoduchým otevřením a následným kliknutím na tlačítko Obnovit. Tyto fotografie a videa se pak přesunou zpět mezi ostatní soubory ve vašich albech.

Photos iOS iPhone FB

Dnes nejčtenější

.