Zavřít reklamu

Objevují se různé koncepty připravovaného modelu iPhone 8 (občas nazývaného jako iPhone X či iPhone Edition). Sbírku konceptů obohacujeme ještě o jeden náčrtek z dílny maďarského designéra Gabora Balogha. Ukazuje, jak by mohlo zařízení využívat technologie rozšířené reality.

Očekávaný iPhone 8 by mohl mít namísto tapety vždy to, co bude snímat zadní kamera. Pokud tedy namíříte zadní kameru na krajinu, obraz se přenese i na pozadí s tím, že bude mírně rozmazané. Poté podržením virtuálního tlačítka Home by dokázala Siri rozpoznat to, co vidí před sebou. Identifikovala by památky a další detaily v okolí. Dále se vedle tlačítka Home objeví ikonky odkazující na fotoaparát, Facebook a další aplikace.

Kliknutím na ikonku Mapy by se mohla spustit navigace, která by vás navigovala pěšky i hromadnou dopravou. Gabor Balogh dokonce navrhuje, že když namíříte telefon na člena rodiny, uvidíte jeho zdravotní data sdílená přes iCloud. Ale kvůli bezpečnosti dat se takového prvku pravděpodobně nedočkáme. Koncept rovněž předpokládá, že by rozšířenou realitu podporovaly i aplikace třetích stran, jako například Facebook.

Designér navrhoval tento koncept na základě spekulací o iPhonu 8, například že bude mít OLED displej od okraje k okraji, že fyzické tlačítko Home nahradí tlačítko virtuální, nebo že bude mít ve spodní části funkční lištu.

Cupertinská společnost investuje do technologií, jako jsou strojové učení, rozpoznávání obličeje a rozšířená realita. Bude velkým překvapením, jak bude nakonec iPhone 8 vypadat a jaké funkce přinese. Předpokládá se, že model vyrobený k 10. výročí by mohl stát více než 1 000 dolarů kvůli novému designu a vyspělejším technologiím.

iphone 8 fb

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.