Zavřít reklamu

Bez ohledu na to, jestli jste fanouškem Elona Muska a jeho automobilky Tesla nebo nikoliv, zřejmě uznáváte, že se tomuto americkému podnikateli podařilo během relativně krátké doby úspěšně vstoupit do automobilového průmyslu a značně jej pozměnit. Proto vám nyní přinášíme 14 faktů o tomto charismatickém vizionáři a jeho automobilce, které by vás mohli zaujmout.

14 faktů o automobilce Tesla:

  1. Elon Musk chce, aby jednotlivé modely byly sexy – doslova. Počáteční písmena jednotlivých modelů, Model S, Model X a nadcházející Model 3 (ochrannou známku na Model E vlastní Ford), složí slůvko SEXY nebo S3XY. Písmeno „Y“ získáme, až Tesla odhalí svůj Model Y.
  2. Kromě samotného Modelu Y chce v budoucnu Tesla vyrábět i minibusy a kamiony (budou autonomní).
  3. Musk rád umisťuje easter eggy (vtípky) do svých aut. Jeden z nich vám umožní jezdit po duhové silnici jako v Mario Kart.
  4. Musk musí být jednoznačně velikým obdivovatelem duhy. Nelze si jinak vysvětlit, proč nabíječka bliká v duhových barvách.
  5. CEO Tesly také vložil do svých automobilů odkazy na agenta 007. Pokud majitelé Modelu S podrží tlačítko „T“, vyskočí přihlašovací obrazovka pro techniky. Po napsání „007“ se auto, zobrazené v uživatelském prostředí, změní na Lotus Esprit. Ano, jedná se o vůz, se kterým se James Bond potápěl jako s ponorkou.
  6. Nejnovější easter egg reflektuje vizionářovy ambice se SpaceX. Stejně jako u vtípku s Jamesem Bondem, podržením tlačítka „T“ a následném zadání „Mars“ se obrazovka promění v rudou planetu.
  7. Tesla Model S excelovala v amerických nárazových testech. Odnesla si 5,4 hvězdiček. Typicky automobily získávají 1-5 hvězdiček.
  8. V roce 2013 Tesla Model S získal cenu Motor Trend of the Year. Stal se tak prvním elektrickým automobilem, který se mohl pyšnit tímto oceněním.
  9. V minulém roce se Tesla Model S stal prvním elektrickým automobilem, který překonal dojezd 300 mil.
  10. V únoru Model S pokořil Porsche 911 Turbo S ve zrychlení 0-100 km/h.
  11. V Modelu X můžete mít stejně kvalitní vzduch jako na operačních sálech.
  12. Jet s Modelem X po Brooklynském mostě je nelegální. Auto váží více, než dovoluje limit.
  13. Autopilot snížil počet nehod u automobilů Tesla. Od roku 2015 (v tomto roce byl uveden) čísla klesla o 40%.
  14. Protože jsou automobily stále bezpečnější, je možné, že pojištění bude v budoucnu zahrnuto v ceně Tesly. Tento program již běží v Hong Kongu a Austrálii.
Tesla-Amsterdam

Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.