Zavřít reklamu

Většina majitelů zařízení s nakousnutým jablíčkem má nastaveno automatické zamykání hlavně kvůli prodloužení výdrže na baterii a zároveň ke zvýšení bezpečnosti. Pokud tak necháte zařízení někde položené, samo se po určité době zamkne. Co ale dělat, když nechcete, aby se obrazovka vašeho zařízení s iOS sama po určité době vypnula?

Jeden z hlavních důvodů, proč byste tak chtěli učinit, je používání AirPlay zrcadlení. Pokud se v jeho průběhu vaše zařízení uzamkne, budete muset pro pokračování zrcadlení zařízení odemknout a celé spojení restartovat. Jako další důvod se nabízí čtení dlouhých textů. Občas se totiž může stát, že jste teprve uprostřed obrazovky a displej najednou zhasne. Obzvlášť večer při nejnižším možném jasu si navíc ani nevšimnete ztmavnutí obrazovky, které nastane několik sekund před samotným uzamknutím. V nastavení se naštěstí nachází možnost, jak automatické zamykání vypnout tak, aby zůstal displej rozsvícený, dokud jej sami nevypnete.

Jak na iOS nastavit, aby obrazovka zařízení sama nezhasínala

  1. Spusťte Nastavení.
  2. Jděte do sekce Zobrazení a jas.
  3. Pokračujte do Uzamčení.
  4. Zde nastavte možnost Nikdy.

Od této chvíle se displej na vašem zařízení bez vašeho zásahu nikdy sám nevypne. Nezáleží na tom, zda jste v nějaké aplikaci, posloucháte písničky nebo jen tak položíte zařízení a odejdete. Většinou je však například po dočtení nebo po ukončení zrcadlení vrátit nastavení zpět na předchozí hodnotu. Vzhledem k tomu, že můžete někde nechtěně odložit své odemknuté zařízení, které se může dostat do cizích rukou, se jedná o docela závažné bezpečnostní riziko.

iphone-7-wallpaper FB

Dnes nejčtenější

.