Zavřít reklamu

Pokud jste v Applu nastoupili na nějakou vyšší pozici v rámci retailu, s největší pravděpodobností na vás čekala krátká (tří týdenní) stáž přímo v srdci společnosti, v kalifornském Cupertinu. V některých případech nově nabrání „Géniové“ putovali do poboček v Austinu nebo v Atlantě. Tyto krátké skupinové pracovní stáže se týkaly  zaměstnanců z USA, kteří se jeli učit novým věcem a více pochytit atmosféru a kulturu práce v Applu. S těmito pracovními výlety je ovšem konec, jelikož Apple kompletně přehodnotil strategii školení svých retailových zaměstnanců.

Není to tak dlouho, co Apple tyto školitelské programy zrušil a nahradil je tzv. „on-site“ školeními. Nově se tedy zaměstnanci zaučují přímo v prodejně (či konkrétní oblasti), do které nastoupili. Místo praktických ukázek „na živo“ se tak noví zaměstnanci účastní lokálních výukových seminářů a sledují interaktivní výuková videa. Školení probíhá přes speciální webové rozhraní Applu, které se speciálně šité na míru výuce nových zaměstnanců.

Nováčci se tak vše učí virtuálně a může se tak velmi snadno stát, že opravu například poškozeného Macu provede pracovník, který onen Mac předtím v životě neviděl, zná jej pouze z prezentací a výuky. Zatím není zcela jasné, zda-li Apple od původního způsobu školení zaměstnanců upustil úplně, nebo jej jen přerušil z důvodu výstavby nového kampusu.

apple-employee-fb

Zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.