Zavřít reklamu

Aplikace Aktivita je jednou z nejpoužívanějších aplikací společnosti Apple. Barevné kroužky doslova mění životy lidí po celém světě a inspirují jednotlivce, aby byli aktivnější. Problém však je, že pokud chcete tuto aplikaci používat, musíte si koupit Apple Watch. Chytré hodinky jsou pro některé lidi poměrně drahou záležitostí. Cena Apple Watch Series 1 začíná na 8 290 korunách a Series 2 na 11 290 korunách. Z tohoto důvodu by se měl Apple zamyslet nad tím, zda nevydat nějaký levnější model.

Vezměte si například iPod. V době svého představení byl pro spotřebitele také příliš drahý, a proto cupertinská společnost přišla s levnější alternativou iPod Shuffle se základními funkcemi, jako nabízel klasický iPod. Stejnou strategii by mohl Apple zvolit i v případě svých hodinek.

Asset-1-780x346

Apple Watch mají spoustu funkcí. Zatímco levnější fitness náramek by umožňoval pouze jednu jedinou věc, a to sledování každodenní aktivity. Takový náramek by neměl žádný Retina displej, multi-touch podporu, ani digitální korunku. Zkrátka by neměl žádná fyzická tlačítka, ale pouze tři LED diody.

Levný fitness náramek by disponoval akcelerometrem pro rozpoznávání pohybu, senzorem pro sledování srdeční frekvence, Bluetooth pro odesílání dat do telefonu a třemi barevnými LED diodami. Tyto diody by se rozsvítily v okamžiku, kdy budou kruhy aktivit uzavřeny. Zařízení byste mohli spravovat přes aplikaci Aktivita v iPhonu. Předností tohoto náramku by byla dlouhá výdrž baterie, která by teoreticky vydržela i celý týden na jedno nabití.

Koncept fitness náramku je inspirován náramkem FuelBand od značky Nike. Vytvořen by byl z pogumovaného plastu, protože ten je levnější než ocel či hliník. Zároveň by náramek byl natahovací, aby se přizpůsobil velikosti zápěstí.

Jednu nevýhodu absence veškerých fyzických tlačítek má. Uživatel nemůže fitness náramku říct, že začíná trénink. I s touto překážkou by si Apple poradil, protože by zařízení přidal automatickou detekci cvičení. Jakmile by se uživatel začal hýbat a zvýšila by se tepová frekvence na určitou hranici, byl by spuštěn režim cvičení a aktivita by byla sledovaná.

fitness náramek FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.