Zavřít reklamu

Nový iPhone 8 dostane funkci pokročilého 3D skenování okolního prostoru. O tom už dnes není příliš pochyb a již několikrát jsme vás o tom informovali. Stále se ovšem spekuluje o tom, jak přesně to Apple provede. V podstatě jsou dvě potenciální možnosti, mezi kterými si bude moci Apple vybrat. Výzkumníci z ústavu Berclays dali dohromady teorii o tom, jakou cestou Apple vůči 3D skenování půjde.

Podle informací od dodavatelů, kteří připravují doprovodné systémy, Apple využije jakési hybridní řešení, které využívá prvky z obou dostupných systémů. První systém pro 3D skenování je založený na snímání okolí pomocí odrazu většinou infračerveného paprsku. Z emitoru je vyslán signál a senzor v telefonu vyhodnotí odrazy tohoto signálu zpět. Na základě tohoto obrazu pak sestaví trojrozměrnou mapu, která modeluje prostředí okolo.

3d-sensors

Druhá metoda je ovšem podstatně sofistikovanější. Tato metoda se nazývá „Structured light“ a funguje na principu zobrazení specifické mřížky do prostoru. Její podoba je narušena tím, jak signál naráží do objektů před senzorem, které jsou různě rozesety okolo. A právě toto zkreslení původní podoby obrazce pomůže procesoru vypočítat to, jak vypadá prostor před senzorem kamery.

Apple by měl podle Barclays oba tyto přístupy skloubit do jednoho a přijít tak s velmi funkční technologií, která bude k dispozici jak pro komplexní snímání obličejů, tak pro detailní snímání okolí, které bude sloužit jako základní stavební kámen pro nadstavbu augmentované reality. Vypadá to, že se máme v září opravdu na co těšit.

3d-iphone-8

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.