Zavřít reklamu

Operační systém macOS obsahuje kancelářský balík aplikací iWork, které mají být takovou obdobou Microsoft Office. Program Pages, který je součástí sady, tak na Macu konkuruje Wordu. Pokud jste si nechtěli platit licenci na Office, určitě jednou za čas právě tento program použijete. Po jeho spuštění se však objeví otravná obrazovka s přednastavenými šablonami, na které si stejně většina uživatelů zvolí prázdný dokument.

Tento krok však lze jednoduchou úpravou nastavení přeskočit tak, aby se ihned po spuštění zobrazila prázdná stránka nového dokumentu. Díky nekonání tohoto zbytečného kroku tak lze celý proces vytváření nového dokumentu zjednodušit a trochu zrychlit.

Jak na macOS v Pages nastavit, aby se rovnou po spuštění otevřela prázdná stránka

  1. Spusťte samotnou aplikaci Pages.
  2. V horním panelu klikněte na tlačítko Pages.
  3. Vyberte Předvolby.
  4. Na záložce Obecné najdete sekci Pro nové dokumenty. V ní zvolte možnost Použít šablonu: Prázdný. Dodatečně můžete tlačítkem pod touto volbou základní šablonu změnit na některou z dalších předinstalovaných.
  5. Zavřete okno.

Při dalším spuštění tak už nebudete muset vybírat šablonu a rovnou budete přesunuti na prázdnou stránku, na kterou můžete začít psát. Nemusíte se však bát, že byste o výběr šablony přišli. Při tvorbě nového dokumentu přes horní lištu budete moci šablonu opět zvolit.

iwork-real-time-collaboration-780x437

Dnes nejčtenější

.