Zavřít reklamu

V podstatě všichni letos od Applu očekávají skutečně přelomový iPhone, který přijde se zcela novým designem a nadstandardními funkcemi. Letošní model bude totiž speciální především tím, že bude výroční, jelikož se nám ukáže deset let po představení iPhonu první generace. Ten spatřil světlo světa 9. ledna 2007 na konferenci Macworld, tudíž před dvěma měsíci oslavil své kulaté narozeniny. Že Apple tehdy představil nadčasové zařízení, se potvrzuje i dnes. První iPhone se totiž pyšní designem, za který se jeho majitel nemusí ani v roce 2017 stydět a mnohými fanoušky je považován za jeden z nejpovedenějších vůbec.

Co kdyby tedy Apple vzal 10. výročí iPhonu skutečně vážně a rozhodl se letošním modelem uctít památku Steva Jobse a hlavně zařízení, kterým to všechno začalo? Jak by to dopadlo, nám ukazuje EverythingApplePro ve svém nejnovějším videu. Společně s designérem Bro.King z Portlandu totiž navrhli koncept výročního iPhonu, který vypadá doslova jako zvětšený a zároveň ztenčený iPhone první generace.

Stejná jsou záda a hrany telefonu. Displej je v podstatě bez rámečků, o čemž se v souvislosti s iPhonem 8 spekuluje už několik měsíců. Stejně tak chybí telefonu i ikonické domovské tlačítko, a tak je senzor otisků prstů zabudovaný přímo v displeji.

Pěkně zpracovaná je i vizualizace vnitřku telefonu, kde si můžeme všimnout větší baterie, která je tvarovaná do písmene L, nového procesoru Apple A11 a pak hlavně speciální komponenty pro bezdrátové nabíjení, ke kterému samozřejmě nechybí ani podložka.

iPhone 8 EverythingApplePro FB

Dnes nejčtenější

.