Zavřít reklamu

V loňském roce Snapchat přišel se speciálními geostickers, tedy geo-nálepkami založenými na lokaci. Uživatel může na fotografii před jejím zveřejněním přidat prvky spjaté s místem, kde se zrovna nachází. Tuto funkci po vzoru Snapchatu nyní zavádí i Instagram ve svých Stories. O této novince informoval ve svém příspěvku na blogu a vysvětlil, že funkci zatím spouští v New Yorku a Jakartě.

Přidání geo-nálepky do Stories je jednoduché, zvláště pokud používáte Snapchat. Jakmile pořídíte fotografii či video, kliknete na ikonku samolepky v pravém horním rohu. Instagram se od Snapchatu liší tím, že Instagram umožňuje přidat neomezené množství geo-nálepek a kombinovat je s normálními nálepkami. Uživatel, který si bude prohlížet vaši fotku v Stories, může kliknout na danou nálepku, aby zjistil, kde se přesně nacházíte.

Při návštěvě různých čtvrtí a památek se vám budou nabízet i různé nálepky spojené s příslušným místem. Stejně jako klasické nálepky, tak i geo-nálepky můžete různě upravovat – měnit velikost, umístění či kombinovat s dalšími tvůrčími nástroji.

Geostickers jsou součástí aktualizace Instagramu.

instagram stories fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.