Zavřít reklamu

V říjnu minulého roku představila společnost Nintendo novou herní konzoli Switch. Jedná se o hybridní zařízení, které jsme doposud na trhu neměli. Jednou ze Switche máte herní ovladač, podruhé tablet, jindy zase handheld a nakonec i skutečnou domácí konzoli, kterou připojíte k televizi. Vše se točí hlavně okolo postranních ovládacích prvků Joy-Con, které lze od samotného těla Switch odejmout.

Oba odnímatelné Joy-Cony může použít buďto jeden hráč v každé ruce nebo každý hráč bude hru ovládat jedním Joy-Conem. Konzole se začala prodávat minulý týden. Nintendo Swtich má dokonce i překvapivou vlastnost pro majitele iMacu nebo MacBooku.

Zmiňované ovládací prvky lze totiž spárovat i s počítači od Applu. Uživatelé tak mohou ovládat jednoduché hry přímo pomocí Joy-Conů. Uvnitř ovládacích prvků je i několik senzorů, které reagují i na pohyb – podobně jako Wii. Stejně jako ovladač DualShock PlayStation 4, se připojuje ke konzoli Joy-Con taktéž skrze Bluetooth. Avšak v případě, že chceme propojit DualShock PlayStation 4 s Macem, musíme použít USB kabel, to ale v případě konzole Nintendo Switch neplatí. Stačí pouze otevřít na Macu, Windows PC či na zařízení se systémem Android nastavení Bluetooth, kde se již Joy-Cony zobrazí a vy je můžete spárovat se svým zařízením. Bohužel, ovladače nejde propojit s iOS.

Jak spárovat Nintendo ovladač s Macem

Jak již bylo zmíněno, párování je skutečně jednoduché. Na Macu půjdeme do Předvoleb systému (Jablíčko -> Předvolby systému…), kde klikneme na možnost Bluetooth. Následně začne váš Mac prohledávat všechny Bluetooth zařízení v okolí, kde by měl naleznout i dva Joy Cony, které budou v nabídce označené jako: Joy-Con (L)Joy-Con (R). Na názvy klikneme, a tím jsme spárovali Joy-Cony s Macem.

Nintendo Switch - fb

*Zdroj: CultOfMac.com

Dnes nejčtenější

.