Zavřít reklamu

Poměrně velké množství uživatelů trápí problém, který se vyskytuje i v poslední verzi operačního systému MacOS. Pokud odejdete od svého Macu, obvykle jej buď v případě MacBooku pouze zavřete a nebo v případě stolního počítače zvolíte možnost uspat, případně tak jako já zkrátka odejdete a počítač se uspí za pár minut automaticky. Vše funguje skvěle, ovšem problém může nastat v momentě, kdy se vrátíte k počítači a probudíte jej z režimu spánku. V tom případě se totiž poměrně značnému množství uživatelů stává, že se počítač buď vubec nepřipojí k Wi-Fi síti nebo jako v mém případě je sice připojen, ale internet jede tak neskutečně pomalu, že jste nuceni vypnout a znovu zapnout Wi-Fi připojení v menuBar nebo v nastaveních.

Řešení tohoto problému, který vám dokáže otrávit den je poměrně jednoduché a mělo by fungovat drtivé většině uživatelů, kteří mají tento problém. Stačí když si otevřete System Preferences a v nich záložku Network. Následně vyberte položku Advanced v pravém dolním rohu a v rámci Preferred Networks označte všechny Wi-Fi sítě, které vidíte v nabídce pomocí Command+A a následně stiskněte tlačítko mínus. Tím smažete veškeré preferované Wi-Fi sítě. Následně se Mac odpojí od Wi-Fi a musíte se připojit zpět k vaší síti. Vše potvrďte pomocí tlačítka OK a je hotovo. Problém by měl být vyřešen a vše by již mělo fungovat naprosto normálně.

Wi-Fi

Jediné co je skutečně důležité, je abyste před tím než vymažete všechny sítě z nastavení znali heslo ke své Wi-Fi síti. Automatické připojování k Wi-Fi se totiž po odstranění Wi-Fi sítí ze seznamu preferovaných sítí vymaže a při opětovném připojení musíte zadat své heslo.

recenze Macbook Air

Dnes nejčtenější

.