Zavřít reklamu

Operační systém iOS umí od své 10. verze otevírat odkazy místo webové stránky rovnou v jemu určené aplikaci. Díky tomu se například URL adresy z populární sítě YouTube otevírají místo v Safari v samotné aplikaci. Naneštěstí není možné tuto funkci zrušit a nastavit tak otevírání některých z odkazů v Safari. Pokud tak chcete otevírat videa místo v aplikaci ve webovém prohlížeči, musíte jít trochu složitější cestou.

Je důležité mít nainstalovanou aplikaci YouTube ve verzi 12.07 nebo novější, jelikož s jejím příchodem se všechny odkazy na tuto stránku otevírají přímo v aplikaci. Google tak využil funkcí iOS 10 a implementoval je přímo do své aplikace.

Jak si otevřít video z YouTube v Safari místo aplikace

  1. Najděte odkaz, který chcete otevřít, a klikněte na něj. Video by se mělo rovnou otevřít v aplikaci. (V aplikacích, jako jsou Zprávy, Safari a další, klikněte na název videa místo na přehrávací okno.)
  2. Jakmile se otevře aplikace YouTube, klikněte v pravém horním rohu na tlačítko pro přesun dopředu, u kterého bude napsán odkaz youtube.com.

Po kliknutí se otevře Safari, ve kterém se načte video v jeho webové podobě. Pokud tlačítko v pravém horním rohu nevidíte, klikněte na přehrávač, aby se zobrazily ovládací prvky. Po načtení stránky si pak můžete nechat pomocí triku s podržením tlačítka pro obnovení stránky načíst stránku v její počítačové podobě a získat tak další ovládací prvky.

Youtube iPhone

Dnes nejčtenější

.