Zavřít reklamu

Před pár týdny padl na našem Apple fóru dotaz, jaká klávesnice pro Mac je v současné době nejlepší. Na první pohled jednoduchá otázka i odpověď – prostě ta od Applu. Jenže podle mého názoru se nedá moct říct, že by Apple nabízel ideální řešení. Má sice novou bezdrátovou Magic Keyboard s integrovanou baterií, ta však nenabízí numerickou klávesnici a dokonce ani podsvícení. V nabídce je již dlouhou dobu i větší verze s numerickou klávesnicí, ta je ovšem drátová a opět nedisponuje podsvícením. Ve výsledku tak s klidem můžeme konstatovat, že Apple v současné době nenabízí dokonalou klávesnici.

Společnost Matias se proto rozhodla přijít se svým vlastním řešením. Už nějakou dobu má ve své nabídce hliníkovou bezdrátovou klávesnici s numerickými klávesami. Matias Wireless Aluminum Keyboard je dostupná i v několika barvách – Silver, Space Gray, Gold a Rose Gold.

Tím nejlepším na Matias Keyboard ale je její výdrž na jedno nabití. Klávesnici totiž stačí nabít jenom jednou za rok. Spárovat ji můžete až se čtyřmi různými zařízení, od Macu, iPadu, iPhonu, až po PC s Windows nebo tablet s Androidem. Mezi jednotlivými zařízeními se pak přepínáte pomocí speciálních kláves nad numerickými klávesami.

Klávesnice se nyní dostala do rukou i Jeff Benjaminovi ze zahraničního magazínu 9to5mac, od kterého tak můžete zhlédnout i video níže. Jedinou vadou na kráse u této verze je absence podsvícení. V lednu na CESu ale Matias představil novou generaci, která se již podsvícením může pochlubit. Ta je dostupná ve vesmírné šedé a stříbrné variantě a disponuje druhou baterií s výdrží 1-2 týdny, která se stará jen o podsvícení. Zůstává jí ale i původní obří baterie s roční výdrží.Novou verzi je možné si momentálně předobjednat na oficiálních stránkách společnosti, přičemž k prvním zákazníkům se dostane v červnu.

Cena verze s podsvícením je $139 (přibližně 3 600 Kč + DPH a clo). Verze bez podsvícení pak vyjde na $99 (cca 2 500 Kč + DPH a clo). Klávesnici lze v Evropě zakoupit od různých distributorů. Na základě země se mění i rozložení kláves, český layout však Matias prozatím nenabízí, co je jediná vada na jinak dokonalém produktu.

A jakou klávesnici používáte k Macu vy? Našli jste nějakou ideální, se kterou jste nadmíru spokojeni? Pokud ano, tak se určitě podělte do komentářů.

Matias Wireless Aluminum Keyboard FB

Dnes nejčtenější

.