Zavřít reklamu

Analytik společnosti UBS, Steven Milunovich, přišel se svou zprávou, ve které se zaobírá Applem a jeho přístupem k augmentované realitě. Podle Milunoviche nás může Apple všechny překvapit tím, jak se k celé problematice staví. Když kdysi Tim Cook prohlašoval, že je pro ně augmentovaná realita tím dalším velkým projektem, očividně si srandu nedělal. Milunovich totiž předpokládá, že na problematice augmentované reality může v Applu pracovat klidně i více než tisíc zaměstnanců.

Podle analytika má Apple k dispozici více než tisíc zaměstnanců, kteří se na tomto projektu podílí. Jedná se převážně o pracovníky izraelské pobočky. Apple podle něj vidí v augmentované realitě další velký zlom, který v technologickém světě nastane. Proto se snaží na tuto problematiku zacílit co nejvíce talentovaných lidí.

První náznaky využití AR v praxi bychom mohli spatřit již letos, a to v iPhonu 8, který by měl dostat pokročilé skenovací funkce. Apple se na vstup na tento trh již několik měsíců pečlivě připravuje. Napomáhají mu také akvizice společností, které se technologiemi využívanými v AR věnují, jako například společnosti PrimeSense, Metaio nebo RealFace.

Apple je podle Milunoviche nakloněn spíše vůči augmentované realitě, na rozdíl od té virtuální. Ta první nabízí podstatně větší možnosti interakce mezi jednotlivými uživateli a právě v takovéto interakci s jinými lidmi a prostředím okolo, je podle Applu budoucnost.

VR porn

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.