Zavřít reklamu

Kuriosní zpráva k nám dorazila z Velké Británie. Jeden námořník-nadšenec se totiž rozhodl, že provětrá motory své padesátimetrové druhoválečné lodi. Na svém iPadu si tak naplánoval trasu, na kterou se posléze vydal. Vzhledem k přítomnosti moderních technologií (v podobě iPadu) na palubě, se z nějakého důvodu rozhodl, že si nechá doma kompas. To se mu vymstilo v okamžiku, kdy jeho iPad ztratil signál a navigace tak přestala spolehlivě fungovat. Bez signálu a jakékoliv navigace to nakonec kapitán napálil do obrovského tankeru, který zrovna proplouval vytíženým mořským koridorem.

Na palubě se v době nehody nacházeli dva lidé. Kapitán a majitel historické bárky s názvem Peggotty, David Carlin a jeden spolucestující. Po ztrátě signálu se snažil Carlin dostat zpět na pevninu, díky přítomnosti velmi husté mlhy mu to však činilo značné potíže. Vzhledem k nemožnosti jakékoliv orientace se následně ocitl uprostřed plavebního kanálu, který využívají obrovské zaoceánské lodě. S jednou takovou se ve finále srazil.

Kapitán nákladní lodě si žádné nehody nevšiml, jelikož byla jím pilotovaná loď zhruba 1400x větší. Nehoda se obešla bez jakýchkoliv obětí, jelikož oba pasažéři bourané lodě byli zachráněni hlídkou pobřežní stráže. Bez újmy se tento incident ovšem neobešel. David Carlin dostal díky svému nezodpovědnému jednání pokutu ve výši 3 700 liber.

ipad-pro-1

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.