Zavřít reklamu

Duální fotoaparáty v telefonech se řeší již déle než rok. Mnoho výrobců se pokoušelo o svou vlastní implementaci a každý tak přispěl svou vlastní vizí toho, jak by to mělo vypadat a k čemu by dvě čočky vlastně měly sloužit. Fanoušci Applu se dočkali až loni. iPhone 7 Plus byl prvním iPhonem, který měl na zadní straně více než dva senzory a čočky fotoaparátu. Duální kamera v Pluskovém iPhonu láká uživatele na jedinečný Portrait mode, ale také například na optický zoom, který je v mobilních telefonech neobvyklý. Nyní ovšem se svou novinkou přišla čínská společnost Oppo a vytřela všem zrak.

Společnost Oppo včera večer představila svůj vlastní pohled na to, jak by měla vypadat duální kamera v mobilních telefonech a je třeba uznat, že se do toho pustili s vervou. Celý modul se skládá také ze dvou čoček a senzorů stejně jako ten, co má iPhone 7 Plus. Inženýři Oppo však zvolili naprosto odlišnou polohu a orientaci druhé čočky. Místo toho, aby se nacházela vedle té první, je od ní uložena podstatně dále a navíc kolmo k základní desce telefonu (viz obrázek níže).

Toto specifické rozložení tak umožňuje až pětinásobný optický zoom, bez jakékoliv ztráty kvality obrazu či deformace snímaného objektu. Celá soustava je pak o 10% užší než standardní dvousenzorové řešení. Samozřejmostí je také přítomnost optické stabilizace obrazu. Až společnost Oppo toto řešení implementuje do nějakého telefonu, bude se jednat o první telefon na trhu, který takto silným zoomem bude disponovat.

Oppo-5x-lens-periscope-780x436

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.