Zavřít reklamu

Majitelé Apple TV s operačním systémem tvOS 10 nebo tvOS 10.1 se brzy dočkají jailbreaku, který jim umožní spuštění neautorizovaného softwaru třetích stran. Hackeři potvrdili, že práce na jailbreaku byly dokončeny a nástroj bude brzy k dispozici ke stažení.

Poté, co Luca Todesco vydal svůj Yalu jailbreak pro iOS 10.0 na iOS 10.2, vyšlo najevo, že řadu nástrojů v něm využitých bude možno použít i pro některou z nejnovějších verzí tvOS. Od té doby začali hackeři pracovat na modifikaci jailbreaku pro poslední Apple TV. Jedním z lidí, kteří za celým projektem stojí, je expert Jonathan Levin. Ten na svém twitterovém účtu tento týden potvrdil, že nejnovější jailbreak pro tvOS je po několika měsících „téměř hotový“ a brzy bude možné jej stáhnout.

Jailbreak by měl fungovat pro verze tvOS 10 a 10.1, s funkčností pro tvOS 10.1.1 a následujícími verzemi, obsahujícími patche pro nástroje, které Yalu použil, bychom ale počítat  neměli. Stejně jako jailbreak pro iOS by měl i jailbreak pro tvOS umožnit uživatelům spouštění neautorizovaného softwaru třetích stran pro tvOS, na Cydia store se ale zatím těšit nemáme. První jailbreak pro Apple TV čtvrté generace vyšel na jaře loňského roku a měla ho na svědomí hackerská skupina Pangu.

Apple TV 4 FB

Zdroj: CultofMac

Dnes nejčtenější

.