Zavřít reklamu

Steve Jobs byl bezesporu obrovskou ikonou, již se stal ještě v průběhu svého života. Když se řekne jeho jméno, značná část lidí si jej vybaví v jeho oblíbeném černém roláku, jeanech a teniskách od New Balance. Tyto předměty s ním byly natolik spojené, že jsou dodnes považovány za součást jeho osobnosti a staly se tak populárními kousky mezi různými sběrateli. Nyní se chystá do výroby další kus historie, který je se Stevem spojený. Japonská společnost Seiko vydá reedici svých klasických hodinek, se kterými je Jobs zachycen na jedné ze svých nejikoničtějších fotografií.

Jedná se o dnes již klasickou fotografii, na které Steve Jobs sedí se skříženýma nohama a v klíně mu sedí původní Macintosh. Právě na této fotografii má na ruce klasické a velmi jednoduché hodinky značky Seiko. Konkrétněji se jedná o model z řady Chariot a nová reedice by měla být s originálem téměř totožná.

Nové modely budou k dispozici ve dvou velikostech, a to 33 a 37,5mm, a s možností volby mezi černým a bílým ciferníkem. Řemínek bude klasického provedení, tedy z černé kůže. Model, který měl Jobs na sobě během focení, se loni vydražil za 42 a půl tisíce dolarů.

Nová reedice se bude v Japonsku prodávat za 180 dolarů a zatím to vypadá, že se všechny prodeje uskuteční pouze tam. Seiko je bude totiž prodávat po boku japonské společnosti Nano Universe. Export do zahraničí se tak neočekává.

steve-jobs Seico

Zdroj: hodinkee

Dnes nejčtenější

.