Zavřít reklamu

Pokud se nacházíte například v práci a potřebujete na chvilku odejít od svého počítače, je dobrý nápad si jej uzamknout. Díky tomu odradíte nenechavce, aby na vás zkoušeli své vtípky nebo dokonce procházeli vaše data. Nový MacBook Pro však neumožňuje uzamknout svou obrazovku pomocí klávesové zkratky, která na ostatních laptopech od kalifornské společnosti funguje. To však neznamená, že svůj nový počítač zamknout nemůžete.

Nový MacBook Pro lze uzamknout velmi jednoduše a to dokonce pomocí jeho nové vychytávky – Touch Baru. Pomocí jeho jednoduché úpravy tak můžete MacBook Pro s Touch Barem uzamknout dokonce rychleji, než ten bez něj. Klávesovou zkratku Control + Shift + Power totiž nahradí jedno tlačítko, které se bude nacházet právě na Touch Baru. Důvod je ten, že MacBooky Pro vybavené Touch Barem nemají klasické zapínací tlačítko, čímž použití této zkratky odpadlo.

Jak nový MacBook Pro uzamykat pomocí Touch Baru

  1. V horní liště klikněte na ikonu Apple.
  2. Zvolte Předvolby systému.
  3. Klikněte na Klávesnice a vyberte v dolní části okna možnost Vlastní ovládací panel.
  4. Rozšiřte Touch Bar pomocí šipky a poté na něj přetáhněte tlačítko Zámek obrazovky.
  5. Klikněte na Hotovo.

Tlačítko pro rychlé uzamknutí vašeho MacBooku Pro se nyní nachází na Touch Baru a je tak lehce a rychle přístupné. Pro zamknutí při odchodu jej tak stačí jednoduše stisknout.

macbook-pro-touch-id-fb

Dnes nejčtenější

.