Zavřít reklamu

Služba Apple CarPlay je dnes součástí velké části moderních automobilů. Umožňuje propojení vašeho telefonu s infotainment systémem vašeho vozu a následné využívání jeho funkcí. Uživatelé těchto systémů si to většinou velmi pochvalují. Klasické CarPlay, tedy to založené na pevném připojení telefonu s vozem, by mělo být v blízké budoucnosti nahrazené bezdrátovým řešením. A právě o jeho rozšíření se postará jeden z největších výrobců audio systémů do prémiových vozů – společnost Harman Kardon (kterou nedávno zakoupil Samsung).

Společnost Harman Kardon včera oznámila, že se ji podařilo zprovoznit vůbec první funkční systém založený na bezdrátové verzi Apple CarPlay. Tento nový systém se tak začne v následujících týdnech montovat do vozů německých prémiových značek, které s Harmanem spolupracují. S největší pravděpodobností se tak jedná o BMW, jelikož je to právě mnichovská automobilka, která by měla bezdrátové CarPlay podporovat jako první. Část vozů BMW podporuje bezdrátové CarPlay již od loňského roku. Do této chvíle ovšem chyběla systémová nadstavba, která by fungování umožňovala.

Harman Kardon kromě BMW spolupracuje ještě s dalšími velkými automobilkami, resp. celými koncerny, jako například VW Group, Daimler a FCA. To znamená, že by se bezdrátová verze CarPlay mohla v budoucnu objevit například ve vozech Audi, VW, Mercedes-Benz, Chrysler, Dodge, Jeep, Ford a tak dále.

carplay-fb

 

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.