Zavřít reklamu

Problém s klávesnicemi u nových MacBooků Pro jsme tu už před pár týdny měli. V tu dobu se ovšem jednalo o nepříjemnosti, které byly spojené se zapadáním nečistot do mezi klávesy a zejména pak do prostoru pod nich. Uživatelé si tehdy stěžovali na to, že se jim jednotlivé klávesy zasekávají, nereagují nebo jdou velmi špatně stisknout. Včera večer se na webu objevily informace o dalším problému, který klávesnice nových MacBooků také trápí. Ani tentokrát naštěstí nejde o žádný výrazně rozšířený problém. To ovšem neznamená, že není nepříjemný.

S aktuálním problémem se ozývá čím dál více zákazníků na oficiálních fórech. Jejich klávesnice, resp. samotné postižené klávesy, vydávají zvláštní, vysoce položený zvuk, který se ozývá při stisknutí. Podle dostupných informací tento problém nepostihuje specifické klávesy, může se tak objevit na všech. Ve video níže se můžete podívat, jak se tato vada projevuje.

Podle postižených uživatelů tento problém nastává výhradně v době, kdy je MacBook Pro dostatečně zahřátý vlivem zvýšené zátěže. Někteří uživatelé však tento problém zaznamenali i v klidovém režimu. Nejedná se ovšem o jediný problém s klávesnicemi nových Maců. Jiní uživatelé si stěžují na to, že klávesy neregistrují stisknutí, nebo jej naopak registrují vícekrát, než byla klávesa reálně aktivována. Zatím není jasné, co tyto problémy způsobuje. U tohoto druhého typu potíží se může jednat o nepořádek, který se dostal do prostoru spínačů.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.