Zavřít reklamu

Apple dnes vydal oficiální tiskovou zprávu, ve které uvedl, že nové sídlo společnosti Apple, které nese název Apple Park, bude připraveno pro zaměstnance během měsíce dubna. Stěhování více než 12 000 lidí bude trvat přes půl roku, během kterého se budou dostavovány další okolní budovy a bude probíhat úprava parku. Apple Park představil poprvé sám Steve Jobs a jedná se o velký kampus ve tvaru prstence, ve kterém je 2,8 milionu čtverečních metrů kancelářských prostor. Zdi budovy tvoří největší panely ze zakřiveného skla na světě.

Steve Jobs by tento pátek 24. 2. 2017 oslavil své 62. narozeniny. Jako čest jeho památce a jeho vlivu na společnost Apple se bude divadlo uprostřed Apple Parku jmenovat Steve Jobs Theater. Divadlo bude otevřeno později v letošním roce a nabídne hlediště pro 1000 diváků, kovovou střechu z uhlíkových vláken, která bude ležet na panelech ze zakřiveného skla. Divadlo Steva Jobse se nachází na jednom z nejvyšších bodů v Apple Parku a poskytuje výhled na louky a hlavní budovu. Divadlo je největší budova v areálu hned po samotném sídle a Apple by v něm měl pořádat své tradiční konference. Je tedy možné, že vůbec první událost, která v něm proběhne, bude právě představení letošních iPhonů v září.

„Steve a jeho vize pro Apple se protáhla daleko za hranice jeho času, který tu mohl být s námi. Měl v úmyslu, vybudovat Apple Park, který bude domovem inovací pro budoucí generace. Kancelářské prostory a parkyj osu navrženy tak, aby inspirovaly náš tým a stejně tak aby pomohly životnímu prostředí. Vytvořili jsme jednu z nejvíce energeticky úsporchných budov na světě a celý kampus poběží výhradně na obnovitelné zdroje energie“, uvedl Tim Cook

Apple Park bude nabízet také návštěvnické centrum včetně obchodu Apple Store a kavárny otevřené pro veřejnost. Zaměstnancům bude k dispozici obrovské fitness centrum a parky nabízející prostor pro běhání a chůzi. V sídle společnosti Apple bude sad, louka a rybník. Apple Park byl navržen ve spolupráci se studiem Foster + Partners a nahradí pět milionů čtverečních stop betonu a asfaltu travnatými poli odolnými vůči suchu. Ze 100% je poháněn z obnovitelných zrojů energie a vzhledem k solárním panelům na své střeše bude jedním z největších solárních zařízení na světě. K osvětlení budovy se využívá přirozené světlo a také větrání probíhá pomocí přirozeného větru. Budova nevyžaduje na devět měsíců v roce žádné topení ani klimatizaci.

apple-park-photo-2-theater

 

Dnes nejčtenější

.