Zavřít reklamu

Pokud jste investovali do firmy na ovoce stejně jako Forest Gump, můžete dnes bouchat šampaňské. Společnost Apple opět překonala rekord co se ceny akcií na jeden kus týká. Ten byl původně stanoven minulý pátek, kdy Apple uzavíral obchodování na částce 135,72$ za akcii. Během včerejšího večera však trhy uzavřely na hodnotě 136,68$ a stanovily tak historické maximum, za které se akcie Applu prodávaly. Jen pro upřesnění se akcie obchodovali za vyšší cenu, ovšem to ještě předtím, než společnost rozdělila akcie a snížila tak jejich hodnotu, ovšem navýšila objem. Celkově se tak včera uzavřelo na největším maximu v historii společnosti. 

Zásadní pro trh jsou v současné době jak velmi dobře prodeje iPhonu, který měl neuvěřitelně silné období, tak i posilující postavení Applu na dalších trzích jako je Čína nebo Indie. Apple dělá vše pro to, aby získal uživatele, kteří v současné době používají tradiční čínské smartphony značek jako je například Xiaomi a podle investorů to dělá skutečně dobře. Akcie také pozitivně reagují na nadšení, které od začátku roku vzbuzuje iPhone 8 a to i přesto, že ještě nikdo s určitostí neví jak bude vypadat a jaké funkce nabídne, přesto je očekávání větší než kdy jindy.

IMG_9149
Zajímavé navíc je, že když jste například v květnu loňského roku koupili 100 pouhých sto kusů akcií, dnes jste získali navíc zhruba sto tisíc korun, což skutečně velmi zajímavé úročení. Pro další vývoj akcií bude velmi důležitá keynote společnosti Apple, jenž by měla proběhnout během března a také následné červnové představení nových operačních systémů. Dalšího zamávání s cenami akcií se dočkáme v září, kdy Apple již tradičně ukáže nový iPhone.

_6099633_orig

Dnes nejčtenější

.