Zavřít reklamu

Společnost PornHub stojící za největším serverem s erotickým obsahem na světě miluje statistiky a ani ty za loňský rok si pochopitelně nenechala ujít. Díky nim se máme možnost dozvědět jak jsou na tom uživatele nejen z hlediska jejich zájmů, ale také z pohledu toho, ze kterých systémů a zařízení navštěvují tento server nejčastěji. V loňském roce se z pohledu toho co zajímá náš server odehrála celkem zajímavá změna v posunu mezi uživateli jenž pro sledování používají smartphone a těmi, jenž sledují videa na desktopu. V současné době je již počet mobilních zařízeních přistupujících k tomuto serveru více než dvojnásobný oproti uživatelům s desktopem. Konkrétně používá pro surfování na PornHubu desktop pouze 28% uživatelů, zatím co smartphone 61% a zbývajících 11% pak surfuje z tabletu. Meziročně se tak snížil počet uživatelů s desktopem o 8%, s tabletem o jedno procento a počet uživatelů se smartphonem naopak vzrostl o devět procent.

Co se klasických desktopových systémů týká, není na nich nic příliš překvapivého i když neodrážejí doslova podíl na trhu mezi jednotlivými systémy, je mu statitstika PornHubu velmi podobná. Na prvním místě je pochopitelně Windows, který používá pro návštěvu svého oblíbeného serveru 80% uživatelů, na druhém místě je pak Mac OS, který používá 14% všech návštěvníků a 3 procenta lidí pak používá Linux. Alternativní operační systémy používají 3% lidí, tedy stejně jako v případě Linuxu. Meziročně vzrostl počet uživatelů Mac OS o 8% a počet uživatelů Linux pak dokonce o 14%, zatim co počet lidí s Windows stoupl jen o jediné procento.

Ne příliš potěšující je pro majitele iPhonu statistika mobilních zařízení, ze kterých chodí uživatelé na největší server světa s erotickým obsahem. Přesto, že je na světě používáno čtyřikrát více zařízení s Androidem než s iOS, je podíl mezi uživateli s iOS a Androidem na PornHubu téměř vyrovnaný. To s ohledem na to, kolik je na světě zařízení s iOS a Androidem znamená, že PornHub sleduje v rámci uživatelů iOS mnohem větší procentuální zastoupení než v rámci uživatelů Androidu. To má bohužel jen dvě možná vysvětlení. Buď není iPhone tak cool jak jsme si původně všichni mysleli a v dnešní době už zkrátka potřebujete něco víc než jen telefon s nakousnutým jablíčkem nebo se jen uživatelé s Androidem bojí virů. Celkově PornHub navštěvuje z mobilního zařízení 50% uživatelů z Androidu, 47% uživatelů z iOS , dvě procenta z Windows a jedno procento z ostatních operačních systémů.

pornhub-commercials@2x

Dnes nejčtenější

.