Zavřít reklamu

Co se týče informací o nadcházející vlajkové lodi Applu, snažíme se je alespoň částečně filtrovat. Leckdy se totiž objevují naprosté nesmysly, které si akorát protiřečí s jinými informacemi, často od podstatně spolehlivějších zdrojů. Pokud se ovšem objeví něco, co dává alespoň trochu smysl, pouštíme to dál. A právě jednou z takovýchto zpráv je ta, kterou dnes odpoledne vypustil analytický server TrendForce. Přinesl zajímavé informace o tom, jak to vlastně bude se specifikacemi nového klenotu s názvem iPhone 8.

Asi nejzajímavější informací je ta, že se v novém iPhonu zaoblený displej neukáže. Spekulovalo se o něm velmi dlouho, ovšem Apple měl přijít na zásadní problém z hlediska křehkosti a výdrže samotného panelu. Samotná výroba by pak byla ještě náročnější, než se původně předpokládalo a proto by se tak měla společnost rozhodnout, že zahnutý displej tento rok vynechá. OLED panel a všechny další informace k němu se vztahující, by ovšem měly dále platit.

Další zajímavostí je, že by měl iPhone 8 nabídnout 3GB RAM, tedy stejné množství, jako má současný iPhone 7 Plus. RAM paměť pak doplní dvojce volitelných pamětí o kapacitě 64 a 256GB. TrendForce se dále zmiňuje o nových senzorických schopnostech, o kterých již mluvil Ming-Chi Kuo z KGI Securities. Opět se také opakuje informace o tom, že si za letošní top model opravdu připlatíme. V poslední době se velmi často hovoří o hranici 1000 dolarů, jakožto startovní čáry pro základní model.

iPhone 8 best concept 4

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.