Zavřít reklamu

Většina z nás četla informace o tom, že nový iPhone 8 dostane velkoplošný OLED displej, který bude zabírat naprostou většinu čelní části telefonu. Poslední zpráva od KGI hovořila o tom, že bude displej rozdělen na dvě části s tím, že ta spodní bude sloužit k ovládacím prvkům a bude v ní přítomna většina senzorických prvků. A právě na tuto zprávu KGI navazuje s novými informacemi, které se dnes odpoledne objevily na webu.

Analytik Ming-Chi Kuo tentokrát přichází s informacemi o tom, že nové iPhony dostanou mimo obměněných displejů také zcela revoluční kamerový systém. Nejedná se ovšem o hlavní zadní kameru, kde by mělo být opět duální řešení, ale o čelní Face Time kameru.

Nový kamerový systém by měl obsahovat tři na sebe závislé moduly, jejichž spolupráce umožní fungování zcela nových technologií. Kromě kamerky samotné, by se měl v systému nacházet také infračervený emitor a infračervený přijímač. Celý systém by pak měl pohánět speciální software společnosti PrimeSense, kterou Apple koupil již v roce 2013.

Tato sada senzorů by měla umožňovat detailní skenování objektů, které se budou nacházet před displejem telefonu. Tyto technologie by tak umožnily funkce, o kterých se ve spojení s iPhonem 8 mluví již dost dlouho. Konkrétně se jedná o skener duhovky a rozpoznávaní obličejů. Podle Kua by však mělo být využití této novinky podstatně širší a nové technologie by měl uživatel využívat i mimo klasické bezpečnostní prvky. Takovýto skener objektů by se dal snadno využít například k aplikaci při AR/VR.

Díky vysílání a následnému přijímaní infračerveného signálu, a zároveň díky klasickému obrazu z fotoaparátu, bude iPhone schopný rozpoznat, co se před ním nachází a sestavit tak jasný 3D obraz tohoto objektu. Dlouho před touto novinkou se spekulovalo o tom, že Apple upustí od exkluzivního využívání Touch ID jakožto primárního bezpečnostního řešení. S takto dokonalým 3D skenováním se najednou objevuje mnoho dalších eventualit. Veškeré informace o nových iPhonech a jejich displejích se ovšem nezmiňují o jedné podstatné věci. Pokud má displej tvořit 99% čelní plochy telefonu, kde se bude nacházet samotný kamerový senzor s čočkou?

iphone8conceptthadeubrandao-800x420

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.