Zavřít reklamu

Stalo se naprosto běžnou záležitostí, že jednotlivé sociální sítě adoptují funkce „konkurence“ – jmenovat můžeme například Instagram – a nejen ten – který si od Snapchatu pro své InstaStories propůjčil formát krátkometrážních videí a fotografií, které se po 24 hodinách automaticky smažou. Funkce jiných sítí zvesela adoptuje i Facebook. Ta nejnovější vám dokonce může umožnit získat zaměstnání.

Sociální síť Facebook přichází s novou funkcí s názvem Jobs. Ta uživatelům umožňuje hledat práci a dokonce se o jednotlivá pracovní místa ucházet přímo v rámci mobilní aplikace nebo na webu. Aby byl příslušný proces co nejrychlejší a co nejjednodušší, budou v aplikace předem vyplněné veškeré údaje z vašeho facebookového profilu, které ovšem můžete ještě před odesláním upravit podle svých vlastních představ.

Práci u společnosti Apple ale přes Facebook rozhodně neseženete – nová funkce je zaměřená primárně na menší podniky, snažící se obsadit hodinově placené pozice. Zástupci společnosti Facebook uvedli, že funkce zatím běží v testovacím režimu na území USA a Kanady. Obyvatelé zemí, kde byla funkce již spuštěna, mohou vidět pracovní nabídky také ve svém news feedu – většinou souvisejí se stránkami, které na Facebooku odebírají.

Podle webu TechCrunch je aplikace „určená těm, na které LinkedIn zapomněl“. „Tohle LinkedIn zkrátka nenaplnil. Stal se místem pro cílevědomé hledače zaměstnání a zaměřuje se spíše na střední až vyšší pozice. Zaměření sítě LinkedIn spíše odrazuje ty, kteří hledají zaměstnání na částečný úvazek nebo hodinově placenou práci, a není šitý na míru hromadnému ucházení se o práci. Navíc – pokud nejste nezaměstnaní  nebo nehledáte práci urgentně, na LinkedIn jen stěží zavítáte.“

Stejně jako ostatní aktualizace Facebooku je i tato prováděna zcela „v tichosti“, proto nelze očekávat, že jejím rozšíření do dalších zemí bude předcházet velkolepé uvedení.

facebook-fb-3

Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.