Zavřít reklamu

Analytik Rod hall ze společnosti JPMorgan, který je známý svými velmi dobrými kontakty v oblasti dodavatelů společností jako je Apple uveřejnil svou nejnovější zprávu o očekávaném iPhone 8. Podle ni bychom se měli v souladu s předchozími informacemi dočkat takzvaného 3D laserového skeneru pro rozpoznávání obličeje, ovšem ten by neměl být druhým systémem zabezpečení telefonu, ale jediným, kterým bude iPhone 8 disponovat. To znamená, že se novinka zbaví Touch ID. Podle Roda Halla je důvodem příliš nákladná investice do systému, který by dokázal rozpoznávat otisk prstů přímo z displeje telefonu a Apple chce u iPhone 8 skutečně stůj co stůj nabídnout displej po téměř celém předním panelu telefonu.

V současné době je iPhone jeden z nejhorších telefonů co se týká poměru velikosti přístroje a velikosti samotného displeje a právě to se Apple chystá změnit. Místo Touch ID se dočkáme takzvaného 3D Scaneru, pomocí kterého dokáže telefon rozpoznat tvář svého uživatele. Apple však právě za modeul samotného 3D scaneru zaplatí 10 až 15 dolarů na jeden kus. Další zvýšené náklady pak bude stát OLED displej a skleněné pouzdro, kterým má být telefon vybaven. Celkově by tak náklady na výrobu jednoho kusu telefonu mohly být až o 100$ vyšší než u současného modelu. Právě zvýšení nákladů je pak v souladu s cenou, která by se podle Roda měla pohybovat okolo 1000$ v USA.

Samotný scanner má být podle analytika mnohem bezpečnější než Touch ID a právě díky němu by měl mít Apple snadnější vyjednávací pozici pro nasazení Apple Pay v bankách, které jsou na bezpečnost velmi choulostivé. Rod se domnívá, že díky 3D scanneru pronikne Apple v letošním roce do světových bank a také k další řadě obchodníků.

3D Scanner by měl mít navíc ještě jedno zcela zásadní využití a to pro rozšířenou realitu, kdy by aplikace dokázala naskenovat a integrovat reálné 3D objekty přímo do svého prostředí a uživatel by tak mohl buď vkládat reálné předměty do aplikací nebo do ni například „vložit“ své ruce nebo prsty, díky čemuž by vznikl zcela nový zážitek z rozšířené, případně dokonce virtuální reality. Rod Hall věří, že právě uvolnění nového API pro 3D Scanner se dočkáme v příštím roce a způsobí mezi vývojáři doslova revoluci, protože jim dá zcela nové možnosti, které doposud žádný jiný telefon nebo tablet nenabízí.

iPhone 8 Iris Scanner FB

*Zdroj: J.P. Morgan

Dnes nejčtenější

.