Zavřít reklamu

O iPhonu 8 toho bylo v posledních týdnech napsáno hodně. Různých zvěstí, dohadů a „úniků“ se objevilo více, než by bylo 7 měsíců před vydáním zdrávo. Doporučuji k těmto zprávám přistupovat se značnou rezervou a zároveň je i třídit na dvě skupiny. V té první se pro mě osobně nachází veškeré zprávy od pochybných zdrojů, bezejmenných dodavatelů apod. Do té druhé skupiny pak propouštím jen informace od zdrojů, kterým se dá věřit, jelikož mají za ta léta velmi dobrou reputaci a jejich informacím lze nechat nějakou tu váhu. Jedním z takových je i analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který přišel s dalšími novinkami.

Obecně by se dalo říci, že má Kuo v naprosté většině případů pravdu. Už mnohokrát předpověděl něco, co nový iPhone/iPad/Mac dostane velmi dlouho předtím, než to Apple skutečně představil. Jeho predikce většinou mají hlavu a patu a proto jsou snáze uvěřitelné. Stejně tomu tak je dnes, kdy se Kuo rozepsal o tom, jaký to vlastně bude mít iPhone 8 displej. iPhone 8 nabídne velmi podobné rozměry, jako má současný 4,7″ model. Obrovskou změnou bude displej, který se roztáhne po celé čelní ploše a nabídne tak uhlopříčku zhruba 5,8″. Bude se samozřejmě jednat o nový OLED panel.

kuoiphone8size-800x470

Na tomto displeji bude nejzajímavější to, že bude rozdělen na dvě sekce a to na klasický zobrazovací panel a interaktivní plochu okolo. Hlavní zobrazovací panel nabídne uhlopříčku 5,15″ s rozlišením 2436×1125 a právě ten bude fungovat jako klasický displej, na který jsme zvyklí. Veškerá plocha okolo, a to jak po bocích, tak na spodní straně telefonu, bude sloužit jako jakýsi pasivní displej, který bude vyhrazen na virtuální tlačítka a další ovládací prvky. Stále se však bude jednat o kus displeje, na kterém bude možné zobrazovat informace stejným způsobem jako na hlavním displeji. Apple by tak dosáhl bezrámečkové koncepce displeje.

V druhé části svého textu se Kuo vyjadřuje také k dalším iPhonům, se kterými by měl Apple na podzim přijít. Informace o modelech 7S se ovšem vesměs opakují a o žádných novinkách zatím nevíme. Posledním zajímavým střípkem může být, že Kuo opět potvrzuje informaci o tom, že iPhone 8 nabídne baterii s kapacitou Plusových modelů (psali jsme zde).

Koncept iPhonu 8 s iOS 11:

iPhone-8-concept 3 FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.