Zavřít reklamu

V dnešní době se téměř žádné zařízení neobejde po svém vydání bez problému. To se týká i nové generace iPhonů, které Apple představil a začal prodávat během září minulého roku. Právě ty totiž trpí závažnou vadou, díky které není možné používat fotoaparát. Některým iPhonům 7 a 7 Plus totiž náhodně zamrzává aplikace Fotoaparát.

Tato chyba se projevuje tak, že se po spuštění fotoaparátu ze zamykací obrazovky nebo přímo přes aplikaci místo obrazu z foťáku zobrazí rozmazaná fotka či černá obrazovka. Zároveň není možné stisknout ani spoušť, kterou by se pořídil nový záběr a k „odseknutí“ nepomáhá ani přepínání mezi režimem fotoaparátu a kamery.

Zatím neexistuje žádné skutečně trvale fungující řešení, ale problému se lze dočasně zbavit restartem. Naneštěstí nefunguje pouhé vypnutí aplikace, ale musí se restartovat celé zařízení. Na svém iPhonu 7 či 7 Plus tak stiskněte a držte tlačítko pro zapnutí společně s tlačítkem pro snížení hlasitosti dokud se na obrazovce neobjeví Apple logo. Po spuštění by měl fotoaparát fungovat normálně, ale po čase se může problém opět vrátit.

Je možné, že problém v budoucnu vyřeší aktualizace iOS. Pokud vás však problém trápí často, není od věci zařízení reklamovat u prodejce. Zahraniční servery uvádí, že majitelům s tímto problémem byla v servisu vyměněna celá jednotka fotoaparátu nebo dostali úplně nový telefon.

iphone-7-camera-fotoaparat-fb

Dnes nejčtenější

.